Megállt a székesfehérvári lakos, majd elindult és már ütköztek is

2019-04-18 | Magazin
(Fotó:police.hu) A balatonalmádi rendõrök befejezték a közúti baleset gondatlan okozása miatt indult vizsgálatot egy 36 éves székesfehérvári férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 22-én a déli órákban egy személygépkocsi az M7-es autópályáról Balatonvilágos irányába tartott, Balatonfõkajár külterületén.

Az autópálya lehajtó és a 71-es számú fõút keresztezõdéséhez érve a 36 éves sofõr ugyan megállt autójával az "Állj! Elsõbbségadás kötelezõ!" közúti közlekedési jelzõtábla elõtt, de a megállást követõen azonnal elindult, és nem adott elsõbbséget a neki balról, a 71-es számú fõúton, Enying irányából Balatonakarattya felé közlekedõ motorosnak. A motorkerékpár a személygépkocsi bal elejének ütközött. A kétkerekû sofõrje könnyû, utasa súlyos sérülést szenvedett, mindkét jármûben jelentõs anyagi kár keletkezett.


Az igazságügyi mûszaki szakértõ véleménye szerint a közlekedési csomópont jól belátható, és a motorkerékpár nem közlekedett gyorsabban a megengedett sebességnél.


K. Ferenc 36 éves székesfehérvári lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendõrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság közleménye

 

Megosztás