Öt órán belül megtalálták az eltûnt idõs asszonyt

2019-01-31 | Magazin
(Fotó:police.hu) Rendõrök, katasztrófavédelmesek, polgárõrök és helyi önkéntesek együttmûködésének köszönhetõen öt órán belül megtalálták az eltûnt idõs asszonyt.

2019. január 30-án 18 óra körül érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenységirányítási Központjába arról, hogy egy 76 éves pátkai nõ eltûnt. A bejelentõ elmondta a rendõröknek, hogy az asszony a délután folyamán Pátkán a buszról leszállt, azonban szemtanúk szerint nem az otthona felé, hanem az ellenkezõ irányba indult el.

A bejelentést fogadó rendõr haladéktalanul értesítette a körzeti megbízottat – aki a hozzátartozókkal együtt nyomban megkezdte az idõs hölgy felkutatását -, a szolgálatban lévõ közrendvédelmi, bûnügyi állományt, továbbá kezdeményezte a katasztrófavédelmi egység mozgósítását és a nyomkövetõ kutya alkalmazását. Az akcióhoz idõközben helyi önkéntesek, polgárõrök, vadászok is csatlakoztak.

A keresést a körzeti megbízott koordinálta, melynek eredményeként a bejelentést követõ öt órán belül az eltûnés helyétõl 7-8 kilométerre lévõ, Csákvár és Pátka között található víztározó melletti patak partján, az árokba csúszva megtalálták az eltûnt személyt. A kihûlt asszonyt az árokból kihúzták, vizes ruháit róla levették, majd kabátot adtak rá és egy közeli ingatlanba vitték. A helyszínre érkezõ mentõszolgálat munkatársai az ellátásra szorulót kórházba szállították.

Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság

 

Megosztás