Székesfehérvári betörések is vannak a rovásukon

2019-01-03 | Magazin
(Fotó:police.hu) Lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 46, egy 45 és egy 41 éves budapesti férfi ellen; a Veszprémi Rendõrkapitányság munkatársai sajtótájékoztató keretében számoltak be az ügy részleteirõl 2019. január 3-án.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2018 novemberétõl gépkocsival közlekedve visszatérõen megjelentek Veszprémben, Székesfehérváron és Lajosmizsén, ahol a késõ délutáni, illetve a kora esti órákban családi házakba jutottak be a mûanyag nyílászárók befeszítésével. Az ingatlanokból készpénzt és ékszereket vittek el helyszínenként ötvenezer forintot meghaladó értéktõl hárommillió forintot meghaladó értékig, de két ingatlanban csak rongálási kárt okoztak, ahol cselekményük kísérleti szakban maradt.

Egy székesfehérvári betörést követõen 2018. december 20-án összehangolt rendõri akció keretében Budapesten fogták el a három fõvárosi férfit a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Veszprémi Rendõrkapitányság munkatársai.

Az elfogott személyeket elõállították a Veszprémi Rendõrkapitányságra, ahol õrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki õket 5 rendbeli lopás bûntett és 2 rendbeli lopás bûntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bûncselekmények elkövetéséhez használt jármûvet a nyomozók lefoglalták, melynek szemléje során annak tetõkárpitja alól a legutolsó betörés helyszínérõl elvitt ékszerek kerültek elõ. A nyomozó hatóság elõterjesztést tett a 45 éves férfi letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. december 23-án elrendelt. A 41 éves férfit a rendõrök átkísérték a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe jogerõs szabadságvesztés büntetésének megkezdésére, míg harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság

Forrás:police.hu

 

Megosztás