Tavaszi kezdet Gorsiumban

2019-03-30 | Magazin
(Fotó:OKK) A Szent István Király Múzeum mb. igazgatója Pokrovenszki Krisztián a kinevezésével egyidejûleg azt a feladatot is kapta, hogy mielõbb induljon újra a Nádorfi Gabriella halálával megszakadt tudományos munka Gorsiumban.

A három hete hivatalba lépett intézményvezetõ ma a Székesfehérvár – Tác Társulási Tanács ülésén mutatta be Gorsium új vezetõjét, Kovács Lóránd Olivér régészt, aki április 1-tõl  felelõse Fejér megye legnagyobb régészeti parkjának. A régészeti park új vezetõje korábban is dolgozott már Gorsiumban, jelenleg a Nemzeti Múzeum fõosztályvezetõjeként a balácai ásatásokat irányítja.

Róth Péter alpolgármester, a Társulási Tanács elnöke az ülés után elmondta: „Megfelelõ kezekbe került Gorsium, a régészeti park új vezetõje nagy gyakorlattal és szakértelemmel, méltó módon tudja folytatni Fitz Jenõ és Nádorfi Gabriella munkáját”  

Gorsium jelenleg is látogatható, az elsõ nagyobb program egy hónap múlva lesz: az április 27-én és 28-án megrendezésre kerülõ Florália idén is biztosan sokakat vonz a római kori emlékek közé.

OKK Fehérvár

Megosztás