Térfigyelõ kamerafelvétel buktatta le a piaci tolvajt

2019-06-24 | Magazin
(A kép illusztráció) A Székesfehérvári Rendõrkapitányság eljárást folytatott lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 32 éves nõvel szemben.
A nyomozás adatai szerint a sértett 2018. augusztus 25-én délelõtt a székesfehérvári piacon a zöldséges standoknál keresgélt a számára megfelelõ termékek után. A vásárterület utolsó soránál a kívánt árut megtalálta, a zöldséget az árustól átvette, annak ellenértékét kifizette, majd a pénztárcáját kézitáskájába visszatette és a cipzárt behúzta. A sértett tovább nézelõdött, mikor észlelte, hogy egy nõ lökdösni kezdi és indokolatlanul közel megy hozzá.


A legközelebbi vásárlási szándékánál a sértett már azt tapasztalta, hogy a pénztárcája eltûnt, a táskája zipzárja pedig kihúzott állapotban volt. Nyomban kérdõre vonta a mellette álló, tolakodó nõt, akit felszólított, hogy adja vissza a pénztárcáját.  A tolvaj annyit mondott, hogy nem õ volt az, majd elfutott a piacról. A biztonsági õröknek sem sikerült utolérni a nõt.

A nyomozók a helyszíni adatgyûjtést követõen és a térfigyelõ kamerafelvételek alapján, napokon belül azonosították a feltételezett elkövetõt, akit gyanúsítottként hallgattak ki lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendõrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadták.

A Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság közleménye

Megosztás