Újabb karácsonyfatûz Székesfehérváron - ne gyújtsunk csillagszórót!

2019-01-16 | Magazin
(Fotó: Katasztrófavédelem) Csillagszórótól gyulladt ki a kiszáradt karácsonyfa egy családi ház nappalijában január 16-án délelõtt Székesfehérvár-Kisfaludon.

A lakók kinyitották az erkélyajtót, hogy kidobják az égõ fenyõt az udvarra, ám ekkor a beáramló levegõtõl a tûzben felszabaduló gázok berobbantak a szobában. A kisebb erejû detonáció során a nappali üveg oldalfala tokostól kidõlt a teraszra.

A keletkezõ légnyomás a karácsonyfa lángjait elfojtotta. A székesfehérvári hivatásos tûzoltók a füst miatt az épületet átszellõztették, a veszélyes üvegszilánkokat eltávolították. Az egyik lakó megsérült, õt a mentõk kórházba szállították.

Legutóbb alig egy hete, ugyancsak a csillagszórótól gyulladt ki egy karácsonyfa Székesfehérváron. Akkor a lakóknak a tüzet sikerült eloltaniuk, nem sérültek meg. A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyõk mára már nagyon kiszáradtak, és rendkívül gyúlékonyak, ezért még az utolsó csillagszórókat se gyújtsák meg a karácsonyfákon. További veszélyt jelenthetnek az elektromos lámpafüzérek is, amelyek meghibásodása miatt pillanatokon belül lángba borulhat a fenyõ – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivõ.

 

 

Megosztás