Mozdult Fehérvár

2019-03-24 | Sport
(Fotó:OKK Fehérvár) A legfrissebbek kora reggeli futással indították a napot szombaton a MOL Aréna Sóstó körül, majd az öt hónapja átadott sportkomplexumban két emeleten a mozgásformák színes skálája várta a „Mozdulj Fehérvár!” eseményre érkezõket. Az egészségmegõrzõ programok között életmód-tanácsadás, és különbözõ szûrések is szerepeltek.

Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerûsítette és az életmódváltást ösztönözte ismét a Mozdulj Fehérvár!, amelynek idén a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont adott otthont. Kaufer Tamás, a Rock ’n’ roll futás fõszervezõje vezetésével a legfrissebbek futással indították a sportos napot. A stadion körül három távon teljesíthettek a nevezõk.

A 850 méter, 1,5 km-es, illetve a 6 km-es távot az óvodáskorúaktól a felnõttekig sokan vállalták. Ezt követõen a rendezvényközpontban két szinten, összesen 2.000 négyzetméternyi területen a legkülönfélébb mozgásformákkal készültek a szervezõk. 

A megnyitón dr. Cser-Palkovics András köszöntötte a megjelenteket. Székesfehérvár méltán nevezhetõ sportos városnak. A profi csapatok mellett a tömegsport is egyre erõsödik, és jó látni, hogy egy megújult sportlétesítmény közösségi tereit szívesen használják a fehérváriak, hangsúlyozta a város polgármestere, aki mozgalmas, sportos, egészséges napot kívánt a résztvevõknek. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok örömét fejezte ki, hogy egy újabb helyszínnel bõvült a város, ahol a sportolni vágyók remek körülmények között mozoghatnak.

Kiemelte, hogy az Önkormányzat Egészségfejlesztési Irodája közremûködésével inbody testösszetétel-mérést, a Humán Szolgáltató Intézet védõnõi pedig vércukor-, koleszterin- és csontsûrûség-mérést végeztek.

A köszöntõket követõen Katus Attila lépett színpadra, és mozgalmas órájával folytatódott a nap. A szervezõk ügyeltek arra, hogy a fellépõk ismert, motiváló személyiségeket legyenek, akik sokrétû mozgásformákat mutattak be. 

A nagyszínpadon és környékén többszáz ember együttesen mozgott a fellépõk közremûködésével, a spinracing színpadnál kétszer kétórás idõtartamban merülhettek el a tekerésben, élõzenével és egy DJ közremûködésével. Fontos színtere volt az eseménynek a jógaterem, ahova felnõtteket és gyerekeket egyaránt vártak.

Az idei év újdonsága, hogy workshop keretében az egészséges életmódvezetés legkülönfélébb fajtáit ismerhették meg az érdeklõdõk szakértõk közremûködésével

OKK Fehérvár

Megosztás