Tájékozódási futóverseny családoknak a KEMPP-ben

2019-03-20 | Sport
A Katonai Emlékpark titkai címmel szerveznek családi tájékozódási futóversenyt március 23-án, szombaton Pákozdon. A vetélkedõ útvonala végigvezet a park értékein, a feladatok során az egyes pontokat meg kell találni, és meg kell fejteni a titkaikat. A részvétel ingyenes, regisztrálni a Facebook-on lehet.

A tájékozódási futás szabályai szerint térképpel kell felkeresni a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések várják a résztvevõket. A siker kulcsa a családtagok szoros együttmûködésében rejlik, mely nem tárgyi tudást és mûveltséget, sokkal inkább találékonyságot és kooperációs készséget igényel. A vetélkedõ tudatosan kerüli a különbözõ, manapság használatos, a tájékozódást segítõ eszközöket. Szükséges lesz a KEMPP-es térkép logikájának felfedezése, mely hozzásegít a megoldáshoz, ezt egészíti ki a tájfutásban alkalmazott digitális technikai megoldás, a SportIdent rendszer alkalmazása.

A verseny március 23-án, szombaton 10-16 óra között lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Nevezni felnõtt, család és diák kategóriákban lehet 15.00 óráig, a táv körülbelül 5 kilométer lesz, a családoknak frissítõvel és apró falatokkal is kedveskednek a szervezõk.

A rendezvény regisztrációs oldala ITT található

OKK Fehérvár

Megosztás