Új szerelõcsarnokot avattak Fehérváron

2019-04-12 | Üzleti élet
(Fotó:OKK Fehérvár) Több mint 8 milliárd forintos beruházással bõvítette székesfehérvári gyárát a Videoton Electronic Assembly Services Kft., a felépült új elektronikai szerelõcsarnokot csütörtökön avatták fel. 

Az új elektronikai szerelõüzem alapkõletétele még 2017 decemberében volt, és egyéves intenzív munka eredményeképpen tavaly decemberben vehették használatba az új csarnokot. A gyártás átköltöztetése a tervek szerint idén júliusban fejezõdik be. A csarnok egy húszezer négyzetméter alapterületû épületkomplexum, amelybõl 8.500 m² a gyártóterület, a raktár 4.300 m², az irodaegység szintén 4.300 m², az egyéb szociális és infrastrukturális rész pedig 2.900 m² nagyságú területet tesz ki.

A Videoton történetének legnagyobb volumenû beruházási programját valósította meg a tavalyi évben, összesen 14 milliárd Ft értékben. Ennek legnagyobb része volt a Videoton EAS Kft. beruházása, ami összesen 8,25 milliárd forintba került. „Az elmúlt idõszak nehéz volt, hiszen a jelenlegi építõipari helyzetben kellett felépíteni a csarnokot, de szerencsére nagyon jó csapattal dolgozhattunk.” – mondta Sinkó Ottó, a Videoton Holding ZRt. társ-vezérigazgatója. Kiemelte továbbá, hogy a világ gazdasága átrendezõdik, változik az autóipar, és az elektronika részaránya növekedni fog. Ezeket az adatokat alapul véve a mostani a beruházással az egész Videoton „jövõállóbb” lett.

OKK Fehérvár

Megosztás