Szerencsehozó lencse ismét Székesfehérváron

2019-12-20 | Székesfehérvár
(Fotó:Pixabay) Bízva az áldásban és a bőségben, ismét lencsével köszönti az újévet Székesfehérvár városa. Január 1-jén kora délutántól a szokásos helyen, az Alba Plazánál várják a város polgárait.

A népszokások szerint több olyan ételünk is van, amely a szerencsehozást szimbolizálja az új esztendő első napján. Malacsültet például azért érdemes fogyasztani, mert a disznó előtúrja a szerencsét, a csirke viszont elkaparja a bőséget, így a szárnyashúst ajánlatos kerülni. Ugyancsak meghozhatják a bőséget a szemes termények, a lencse, a köles vagy a rizs.

Székesfehérvár városa jövőre sem bízza a véletlenre a szerencsés évkezdést, 2020. január 1-jén 14 és 16 óra között az Alba Plazánál ismét lencsével kínálják a város polgárait. Az esemény ezúttal is a város Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a bevásárlóközpont összefogásával valósul meg. A honvédség gulyáságyúiban készülő ízletes lencsefőzeléket egy pohár meleg teával együtt fogyaszthatják el a résztvevők.

Mindenkit szeretettel várnak a közös évkezdő programra!

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás