Térzene és gálaműsor a Királyi Napokon

2019-08-14 | Székesfehérvár
(Fotó:OKK Fehérvár) A XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál harmadik délutánján is számítottak a zene szerelmeseire: a szlovák és a kolumbiai együttesek “zenélték be” a Mátyás király-emlékmű előtti teret. Este a Zichy liget színpadán pedig a kanadai, az indonéz és a török csoportok mutatkoztak be.

Örömzenétől és énekszótól volt hangos ma is a Belváros, ugyanis a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál napközben szokásos térzenés programján a szlovák és a kolumbiai zenekarok mutatkoztak be. Az olykor ismerős dallamokat játszó, Szlovákiából érkezett zenészekhez csatlakoztak a táncegyüttesük hölgytagjai is, akik énekszóval hívták a kedves nézőket táncba. Szomszédaink után vérpezsdítő dél-amerikai dallamok csendültek fel a Mátyás király-emlékmű előtti téren. A kolumbiai csoport rögtön fiesztahangulatot varázsolt.

A hangulatos este nem ért véget a térzenével: a programok a Zichy-színpadon az együttesek gálaműsorával folytatódtak. Először a Québecből érkezett kanadai csoport táncolt, majd az indonéz és a török csoportokat láthatta a lelkes közönség, akik ezúttal is zsúfolásig megtöltötték a nézőteret.

 

OKK  Fehérvár

 

Megosztás