Triplán evett, ingyen lakott Székesfehérváron

2019-08-21 | Székesfehérvár
(A kép illusztráció) Öt napot lakott nem létező kollégáival együtt a férfi egy székesfehérvári hotelban.

Az 50 éves drégelypalánki férfi 2019. április elején egy székesfehérvári szálloda lakosztályában megszállt majd jelezte, hogy igényt tartana további szobákra, mivel érkezik még három kollégája is.

A szálloda alkalmazottját még aznap este a férfi újra felkereste azzal, hogy amíg a recepciós mással volt elfoglalva, a három kollégája megérkezett és mivel nagyon fáradtak voltak, egyből le is feküdtek aludni. Másnap reggel azzal távozott, hogy a munkatársai korán mentek dolgozni, így amikor délután visszaérkezett, kérte, hogy hadd fogyassza el az elmaradt reggelit és az aznapi vacsorát, kollégáinak pedig maga vitte fel az ételt. Ezt követően még pár nap így telt el, a kollégákat senki nem látta, de a férfi minden alkalommal jelezte, hogy nagyon ízlett mindenkinek a vacsora. Egy reggel a munkát felvevő recepciós észrevette, hogy az éjszaka során eltűnt a szálloda kasszájából több mint félmillió forint értékű euró és közel 75 ezer forint.

A helyszínre érkező rendőrök a biztonsági kamera felvételei alapján egyértelműen azonosították a drégelypalánki férfit, aki a kasszát kiürítette, majd a hotelból fizetés nélkül távozott. A rendőrök azt is megállapították, hogy az állítólagos kollégák nem léteztek, mert a szobájuk teljesen üres volt és a részükre rendelt ételeket is a csaló fogyasztotta el.

Körözés alapján pár héttel később a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt, majd a Debreceni Járásbíróság letartóztatását rendelte el.

A székesfehérvári rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság  közleménye

 

Megosztás