Zongoraavató koncert, horvát bál, izgalmas előadások novemberben a Szent István Művházban

2019-10-29 | Kulturális élet-Programok
Gazdag programsorozattal örvendezteti meg a közönséget novemberben is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Újra lesz horvát bál, előadást rendeznek többek között az emberi élet ismeretlen kalandjairól, és ünnepélyesen felavatják az intézmény felújított hangversenyzongoráját. A művelődési ház szeretettel vár minden érdeklődőt!

November 4-én, hétfőn 17.30 órától dr. Tulassay Tivadar emeritus professzor, gyermekgyógyász, nefrológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház vendége. Előadásának témája:  Életünk két ismeretlen kalandja – a születés és a halál; az elsőről a biológia tud valamit, a másodikat a hit sejti. A program kapcsolódik a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felkészülési évéhez.

November 6-án, szerdán 17.30 órától dr. Janka Ferenc filozófus, egyetemi tanár, veszprémi parochus számít az érdeklődők figyelmére. Ezúttal  Eucharisztia: vágy és beteljesedés címmel tart előadást, szintén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus  felkészülési éve keretében.

November 8-án, pénteken 18.00 órakor harmadik alkalommal rendeznek horvát bált az intézményben. A zenét a Halász László által vezetett Kolo együttes szolgáltatja, lesz néptánc tanítás és tombola is. A belépés díjtalan.

November 10-én, vasárnap 18.00 órakor ünnepi hangverseny keretében avatják fel a Szent István Művelődési Ház felújított hangversenyzongoráját. A több mint 140 éves hangszer a háromszoros Kossuth-díjas, világhírű Fischer Annie egykori gyakorlózongorája volt, felújítása Müller György zongorakészítő mester szaktudásának köszönhetően valósult meg. A munkálatokat a Székesfehérvári Egyházmegye és Székesfehérvár Önkormányzata is támogatta. A zongora kapcsán egy hangversenysorozatot szerveznek, melynek nyitó eseménye lesz az avatóünnepség. Az eseményen Sayaka Kubota zongoraművész és Vajda Barnabás hegedűművész játékában gyönyörködhet a zeneértő közönség. A hangversenysorozat további  négy koncerttel folytatódik jövő év áprilisáig.

További információk olvashatók a Szent István Művelődési Ház honlapján.

 

OKK Fehérvár

 

Megosztás