A munkadíjat is a fóliasátorban termesztett kannabiszból rendezte

2019-10-31 | Tatabánya
(Fotó:police.hu) A Tatabányai Járási Ügyészség átadással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben,

aki házának udvarán két fóliasátorban termesztette a marihuanát, abból édesanyjával együtt fogyasztott, valamint egy harmadik személynek munkadíj gyanánt is adott át.

A vádlott 2018. évben saját és édesanyja fogyasztása, valamint értékesítés céljából kender növényeket termesztett a tatabányai házának udvarán lévő két fóliasátorban. A férfi a növényeket 2018. október hónapban leszüretelte, amelyből édesanyjával együtt fogyasztott, valamint 2018. november 21. napján történt elfogásáig négy alkalommal, alkalmanként 20 gramm kannabiszt adott át egy harmadik személynek. A kábítószert átvevő férfi az első két alkalommal fúrógép és házimozi javításáért neki járó munkadíjként kapta a vádlottól a marihuanát, ezt követően alkalmanként 40.000,- Ft-ot fizetett a termesztőnek.

A nyomozó hatóság 2018. november 21-én a vádlott ingatlanából összesen 1082,17 gramm kannabiszt foglalt le, amelynek hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határának a 94,66%-a.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a kábítószert termesztő férfi a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy őt a bíróság 4 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, 80.000,- Ft vagyonelkobzásra ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 998.040,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.

A nyomozó hatóság által a szemlén készített fotók, és az elkövető elfogásakor készített videó az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tetten-ertek-18#7

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás