Amennyiben a betegség tüneteit észleli magán, akkor haladéktalanul hívja fel háziorvosát, vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ingyenesen hívható zöldszámai (06-80-277-455 vagy 06-80-277-456) valamelyikét! A háziorvos telefonon fogja kikérdezni Önt, ha felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, akkor a háziorvos értesíti a mentőket és a mentő szállítja kórházba.
Intézményünkben a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) előtt katonai sátor került felállításra az új korona vírussal fertőzött betegek elsődleges kiszűrése céljából. Hatályos eljárási rend szerint a Szent Borbála Kórház MINTAVÉTELEZÉST NEM VÉGEZ. A fertőzésre gyanús betegek az SBO izoláláló helyiségeiben kerülnek elhelyezésre a kijelölt infektológiai ellátóhelyre történő szállításukig.

2020. március 16-tól érvénybe lépő változások:

 1. Változik a vérvételi rend a tatai és a tatabányai ellátóhelyeken március 17-től. A betegeket egyesével, érkezési sorrendben engedjük az épületbe, majd a vérvételi helyhez. Amint egy páciens végez, léphet be a következő. A bejáratoknál várakozókat kérjük, tartsák a min. 2 méter távolságot egymástól. A vérvételre a megszokott időben 7 órától 11 óráig kerül sor.
 2. Szakrendeléseken, diagnosztikai egységekben (MR, CT, UH, röntgen) az előjegyzés további intézkedésig szünetel. Kórházunk csak akut problémával jelentkező betegeket lát el. Az egyes szakrendelések igénybevételének módját későbbiekben még pontosítjuk.
 3.  A már előjegyzési időponttal rendelkező Betegeinket kérjük, hogy konzultáljanak az orvosukkal. Az ellátásban érintett egységek minden előjegyzett betegünket, aki megadta elérhetőségét,  személyesen tájékoztat az ellátás további lehetőségeiről.
 4. !!! Terhesgondozás: kardiotokográfia (CTG), I-II-III-IV trimeszterben esedékes UH-szűrés, kötelező orvosi kontroll vizsgálatok továbbra is biztosítottak!!!
 5. Laborlelet kiadás/átvétel intézményünkben 2020. március 17-től nincs. Kérjük személyesen ne fáradjanak be intézményünkbe, mert kinyomtatott laborleleteik átvételére nincs lehetőség. Eredményük az ügyfélkapun keresztül az EESZT rendszerében megtekinthető, beutaló orvosuk az elektronikus felületen szintén hozzáfér ezekhez. A veszélyhelyzetre való tekintettel igény esetén biztosítjuk az eredmény elektronikusan történő kiküldését. Ezért kérjük, a beutalóra írják rá e-mail címüket. Azon betegeink részére, akik március 9. és március 16. között voltak laborvizsgálaton, és még nem vették át leleteiket, kérésükre szintén biztosítjuk ezt a lehetőséget.  Kérjük, hogy igényüket az info@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen jelezzék (Név, TAJ-szám megadásával).

2020. március 13.  Módosult a Sürgősségi Betegellátó Osztály működése – Forgalmi rend változás – Új helyen az Ápolási Osztály, Tüdőgyógyászati Osztály, és a Traumatológia/baleseti ellátóhely.

 1. A kórház lezárta a Dózsa György út felőli gyalogos bejárót. Az intézmény területére történő bejutás a Főkapun/főportán keresztül lehetséges.
  – Megváltozott útvonalon közelíthető meg az SBO kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a kihelyezett útvonaljelző táblákat.

Az egészségügyi ellátás folyamatos és zavartalan biztosítása, valamint a kezelt betegek biztonságának érdekében egyes osztályok és szakrendelések átköltözésével oldja meg az intézmény az új koronavírusra utaló tünettel érkezők, valamint a már igazolt betegek elhelyezését.

 1. Március 13-én 17 órától a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) traumatológiai (baleseti) járóbeteg vizsgálója átköltözik a H épület földszintjére a jelenlegi gipszelőként működő helyiségbe (Ajtószám:
  Mentővel szállított traumatológiai beteget, baleseti sérültet továbbra is a sürgősségi mentőbehajtón fogadunk
 2.  Március 13-án az intézmény megkezdi a C-épület kiürítését a lehetséges új korona vírussal fertőződött betegek elhelyezése céljából. Még ezen a napon az Ápolási Osztály átköltözik a H-épület 2. emelet 2-es szárnyába. Március 14-én a Tüdőgyógyászati Osztály a H-épület 3. emelet 3-as (régi) szárnyába, a Traumatológiai Osztály kiürített részlegére, a Bronchológiai Szak-rendelő a H-épület földszintjére.”

Forrás: www.tatabanyakorhaz.hu