Frontális ütközés Tatabányánál az M1-es autópályán, egy ember meghalt

2019-11-03 | Tatabánya
(MTI fortó/Mihádák Zoltán) Frontálisan ütközött egy bolgár teherautó és egy magyar személyautó szombaton kora este Tatabányánál az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a személykocsit vezető ember a helyszínen életét vesztette - közölte honlapján a rendőrség.

A baleset bekövetkezéséhez hozzájárult, hogy az 54-es kilométerszelvénynél a pályán útfelújítás miatt egy oldalon kétirányú forgalom van – mondta el az MTI-nek Varga Mihály, a megyei katasztrófavédelem megbízott szóvivő-helyettese.

    A magyar személyautó, amelyet egy 59 éves tatai férfi vezetett, ismeretlen okból áttért a belső forgalmi sávba, ahol összeütközött a szemből szabályosan érkező kisbusszal. A személygépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

    A helyszínelés idejére Budapest felé az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az 1-es főútra terelték. A police.hu tájékoztatása szerint a műszaki mentés késő estére befejeződött, a forgalom az érintett szakaszon megindult.

 

-MTI-

Megosztás