Jogerős az egyezség jóváhagyásával hozott ítélet

2019-12-02 | Tatabánya
A Tatabányai Járási Ügyészség a nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben az elkövetővel egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, amelyet a bíróság jóváhagyott, ennek alapján a többszörös visszaeső férfit végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A vád szerint a vádlott 2019. február 3-án, este, egy tatabányai élelmiszerbolt bejárati ajtaja előtti kétszárnyas, kulccsal zárt rácsot szétrántotta, a bejárati ajtót benyomta és a boltba bement.

A pult alatt lévő nyitott polcon elhelyezett, csukott, de nem zárt lemezkazettát a benne lévő 1.116.000,- Ft készpénzzel, 250 db helyi járatos autóbusz menetjeggyel, valamint 1 db bankkártyával és vásárlói kártyával együtt eltulajdonította. A lopással okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség az elkövetővel egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, a vádiratban indítványozta ennek bírói jóváhagyását.

A Tatabányai Járásbíróság a mai napon megtartott előkészítő ülésen az egyezséget jóváhagyta, és a férfit ennek alapján 1 év 8 hó börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte, hogy fizessen meg a sértettnek kártérítésként 1.236.000,- Ft-ot.

A bíróság megállapította, hogy az elkövető feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Megosztás