Kórházi betegágy mellől vitte el a telefont – vádemelés

2019-12-13 | Tatabánya
(A kép illusztráció!) A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki az alvó sértett betegágya mellől éjjel lopott el egy telefont.

A vádirat szerint a férfi 2019. augusztus 20-án, éjfélkor, a kórház egyik fekvőbeteg osztályának kórtermébe bement, az alvó sértettől ellopta az ágya melletti éjjeli szekrényből a  mobiltelefonját a benne lévő SIM-kártyával együtt. Az elkövetési érték: 9.900,- forint.

A sértett a lopást követően felébredt, észlelte a telefonja hiányát, kiment a folyosóra. A vádlott közben visszatért az osztály folyosójára, ahol a sértett felszólította a telefonja visszaadására, ennek a vádlott eleget tett, így  a lopással okozott kár megtérült.

Az elkövető büntetett előéletű, a bíróság 2019. január 17. napján jogerőssé vált határozatával zaklatás bűntette miatt 312 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a bíróság  a vádlottat egy év börtönbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye

Megosztás