Az elmúlt időszakban több fontos döntést is hozott a város:

Segít a város a védőfelszerelések pótlásában is

Több vállalkozással tárgyaltunk az elmúlt napokban, közöttük megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató üzemet is felkerestünk, hogy meg tudjuk szervezni a jelenleg hiánycikknek számító védőmaszkok gyártását.

Egyszer 6 ezer db, valamint további napi 500 db újra felhasználható (fertőtleníthető) maszk elkészítéséről állapodtunk meg.

Polgármester asszony felhívta helyi nagyvállalkozók figyelmét is, hogy amennyiben módjukban áll, a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítsenek a védőfelszerelés biztosításában.

A Coloplast Hungary Kft. ma értesített, hogy 510 db sebészeti maszkot különítettek el a város számára.

A védőmaszkok varrása folyamatban van, a folyamatosan elkészült adagok egy részét a Szent Borbála Kórház dolgozóinak szállítjuk, egy részét a saját háziorvosaink és a lakosság ellátásában résztvevő munkatársaink számára tartjuk fent.

[További információ]

 

Nem hajtunk végre kilakoltatásokat

A járványügyi helyzetre való tekintettel Szücsné Posztovics Ilona döntése alapján a kilakoltatási moratórium lejárta (2020. április 30.) után sem hajtják végre az esedékessé váló önkormányzati lakáskiürítéseket.

Ez a döntés május 1-jétől eddig 8 db lakást, így 8 családot érint.

Ezen felül polgármester asszony megkérte munkatársait, hogy a lejáró önkormányzati bérlakásszerződések újrakötési határidejét hosszabbítsák meg, így ezzel kapcsolatban személyes ügyintézésre nem lesz szükség a járványügyi vészhelyzet ideje alatt.

Ez a döntés márciustól augusztus végéig 257 db lakásszerződést érint, így ennyi családnak nyújt könnyebbséget.

Az elmúlt napokban megjelent kormányrendelet alapján az önkormányzati fenntartású bentlakásos intézményekben kijárási tilalom lépett életbe, így a családok átmeneti otthonában és a nyugdíjas otthonokban élők is védőburokban maradnak.

[További információ]


-Március 17-től a város összes köztéri játszóterét lezárják.

[További információ]

A Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség a járványveszélyre való tekintettel lezárja az összes műfüves pályát, a KRESZ parkot, az Örökmozgó játszóteret és az iskolai sportpályákat.

[További információ]

 

-Március 23-tól (hétfőtől) megváltozik az óvodai ügyeleti rend.

Az ügyeletes óvoda a Szivárvány Óvoda lesz, amely a városban előzetesen felmért igények szerint látja el a gyermekeket.

A Mésztelep és VI-os telep lakosait pedig a szintén ügyeletet tartó Mésztelepi Óvoda látja el.

A város többi óvodája e két intézményen kívül hétfőtől gyermeket nem fogad, zárva tart.

Az elvitel formájában igényelt étkeztetést továbbra is biztosítjuk azok számára, akik azt írásban előzetesen kérték, de hétfőtől már nem a gyermekek saját óvodájában, hanem 5 kijelölt intézményben.

[További információ]

 

Március 18-tól, szerdától ügyeleti rend bevezetése mellett rendkívüli szünetet rendelt el a polgármester az óvodákban- a családok védelme, gyermekvédelmi és szociális szempontok figyelembevételével.

A bölcsődei ellátás esetében március 18-án, szerdától minden bölcsőde bezár a városban – határozatlan időre.

Mind az iskolák, mind az óvodák esetében az étkezést továbbra is biztosítja a város – napi egy meleg ételadaggal. Minden hétköznap abban az intézményben, ahová a gyerek jár, személyesen átveheti a család az egytálétel ebédet – ehhez mindenki saját maga biztosítja az ételhordó edényt.

(További információ)

(További információ 2)

 

-Március 16-án, hétfőtől nem lesz személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban, minden ügyintézést telefonon vagy online lehet lebonyolítani.  A www.tatabanya.hu oldalon található elérhetőségeken közvetlenül érdeklődni lehet, illetve az ügyfélkapun keresztüli ügyintézésre is lehetőség van.

(További információ)

(További információ 2)

 

– A márciusban, áprilisban vagy májusban lejáró Tatabánya Kártyák érvényességét automatikusan meghosszabbítja a város. Júniustól lehet megújítani ezeket a kártyákat – a szokásos egy naptári évre, tehát a rajta szereplő lejárathoz képest 12 hónapra. Így pl. az idén április végéig érvényes kártyát jövő április végéig fogja meghosszabbítani a város attól függetlenül, hogy csak júniusban fizetik majd ki az éves díját.

(További információ)

(További információ 2)

 

– A veszélyhelyzet és az iskolák bezárása miatt rendkívüli menetrendet vezet be a T-BUSZ Kft. a tatabányai helyi közlekedésben március 16-tól.

Menetrend letöltése

A T-BUSZ járatain közvetlenül az autóbuszvezetőtől nem lehet jegyet vásárolni. Március 16-tól nem lehet felszállni az első ajtón, a jegykezelő automatákat a jármű hátsó részébe szerelték át. Az autóbuszvezetők részére a korábban biztosított kézfertőtlenítő mellé arcmaszkot is adott a szolgáltató. Az utasok egészségének védelmében naponta többször takarítják az autóbuszok belső felületeit, különös tekintettel a kapaszkodókra.

(További információ)

(További információ 2)

 

– A Vértes Agorája és valamennyi településrészi művelődési házelőzetesen meghirdetett programjait, tekintettel a vészhelyzetre – április 15-éig bezárólag – lemondja, újakat nem szervez.

-A Tatabányai Múzeum meghirdetett rendezvényei beláthatatlan ideig elmaradnak.

– A Jászai Mari Színház, Népház a kamaraszínházi előadásait lemondja.

– A vendégek biztonsága érdekében a Gyémánt Fürdő minden szolgáltatása 2020. március 14. 20 órától meghatározatlan ideig szünetel.

(További információ)

(További információ 2)

 

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények valamennyi intézményében a személyes ügyfélfogadás szünetel.

A Segítő Szolgálat nappali ellátása szünetel (Fogyatékkal élők napközije, Pszichiátriai betegek nappali ellátása, Demencia klub.) Az étkezést, a házi segítségnyújtást, a jelzőrendszeres segítségnyújtást továbbra is zavartalanul biztosítjuk. Új kérelmek beadása, befogadása szünetel.

Az átmeneti és tartós bentlakásos intézmények területén a látogatás szünetel, látogatási tilalom van érvényben. Kérjük a hozzátartozókat, hogy az ellátottak érdekében, egészségük védelmében ezt az intézkedést tartsák tiszteletben!

(További információ)

(További információ 2)

A T-Szol Központi ügyfélszolgálati irodájában (Fő tér 18/E.) 2020. március 16-ától a személyes ügyintézés szünetel. A Fő téri iroda az intézkedés visszavonásáig zárva tart.

 

(További információ)

-A járványügyi helyzetre tekintettel és a megelőzés érdekében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár minden szolgáltatóhelye március 16-április 30 között bezár. A kikölcsönzött dokumentumokat április 30-ig meghosszabbítják.”

(További információ)