Olcsók vagy drágák az ingatlanok a Vértes hegység településeit tekintve?

2020-02-15 | Tatabánya
/Fotó:nol.hu/ Cikkünkben az ingatlannet.hu együttműködő partnerünk segítségével jobban szemügyre vettük térségünkben az elmúlt hónapban uralkodó ingatlanpiaci árakat.

A felhozatal igen vegyes, de vajon az országos átlaghoz képest drágábban vagy inkább olcsóbban juthatunk hozzá álmaink házához. A válasz hamarosan kiderül.

Összesen hét település: Bicske, Csákvár, Oroszlány, Tata, Tatabánya, Vértessomló és Vértesszőlős tekintetében vizsgáltuk meg a kínálati árakat a tavalyi év utolsó hónapjában. Mint kiderült az átlagos négyzetméterár 290 ezer forint volt. A városokat egyenként nézve vannak ennél az összegnél alacsonyabb és jóval magasabb árfekvésű ingatlanok is.

Hol a legdrágább?

Ha a legdrágább lakóingatlanokkal rendelkező települést kellene megneveznünk, akkor az első helyen mindenképp Tata végezne, a maga 368 ezer Ft/m2 átlagárával. A második helyre Komárom-Esztergom megye székhelye kerülne, mivel például a Tatabányán eladásra kínált lakások árai nem sokkal maradnak le a tatai árfekvéstől. Itt a lakóingatlanok átlagára 331 ezer Ft/m2 volt 2019 decemberében.

Hol a legolcsóbb?

A cikk folytatását ITT olvashatja:

Olcsók vagy drágák az ingatlanok a Vértes hegység településeit tekintve?

Megosztás