Hétvégén változik a forgalmi rend az M1-esen Tatabányánál

2019-05-16 | Hasznos infók
Az M1-es autópálya Gyõr felé vezetõ oldalán, az 54-es és 60-as kilométerszelvények, azaz Tatabánya Óváros és Újváros lehajtó között a március óta zajló burkolatfelújítás új üteméhez érkezett.

Emiatt 2019. május 18-án, szombaton a Gyõr felé vezetõ oldalon lezárják az elõzõ sávot, így a kamionok a külsõ sávon haladhatnak majd a munkaterület mellett.

 

A szakemberek azt kérik, hogy a munkaterületek mellett fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen éjszaka.

Az 58-as Turul pihenõhelyet, illetve a Tatabánya Centrum csomópontot is megnyitják a forgalom elõtt.  A Budapest felé vezetõ oldalon nem változik a forgalmi rend, a leálló és külsõ sávon haladhatnak a közlekedõk, a Gyõr felé tartó autósok pedig átterelve mellettük az elõzõ sávon közlekedhetnek. Tehát marad a 2×2 sávos forgalmi rend.
 
LOKÁLIS BURKOLATJAVÍTÁS:
 
Ma éjszaka, azaz 2019. május 16-án, csütörtökön éjjel 21 óra és hajnal 4 óra között két hídon a Budapest felé vezetõ oldalon, Tatabányánál a már kiépített terelésben végeznek lokális burkolatjavítási munkákat, emiatt a Tatabánya-Újvárosi csomópontnál a külsõ (üzemi) sávot lezárják, így egy sávon haladhat majd a forgalom Budapest felé. Illetve a Tatabánya-Óváros csomópontban közlekedésbiztonsági szempontok miatt mindkét sávot zárják, így a forgalmat leterelik, a közlekedõk a csomópont alján található körforgalomban vissza is térhetnek az autópályára.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a kivitelezõk szakemberei a munkálatok idejére a közlekedõk türelmét kérik! 
 

 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt.  Kommunikációs osztály közleménye

 

Megosztás