Az orvosi ügyeletnek eddig helyet adó ingatlan több szempontból sem volt ideális már: fenntartása gazdaságtalan, megközelíthetõsége tömegközlekedéssel és gépjármûvel is bonyolult volt, illetve a sürgõsségi kiszállások esetén az autók gyors kiállása sem volt könnyen megoldható.

Ezen szempontok figyelembe vételével esett a választás, a Gyõri úton található ügyeletes gyógyszertár szomszédságában lévõ 185 négyzetméteres ingatlanra, amely a fõúthoz való közelsége miatt könnyebben megközelíthetõ, és az orvos által felírt gyógyszerek kiváltásához sem kell már tovább utazni.

Az ügyelet elköltözetésénél fontos szempont volt, hogy olyan épületbe kerüljön, amely az infrastrukturális javakat tekintve maximálisan szolgálja a betegek megfelelõ ellátását és kényelmét.

Az újonnan átadott orvosi rendelõ az idõsek számára tömegközlekedéssel és személygépjármûvel egyaránt könnyen megközelíthetõ. Az érkezõ betegek a hét bármely napján igénybe vehetik a piac parkolóját.

Az ügyelet rendelési ideje nem fog eltérni az eddig megszokottól: a felnõtt háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfõ-péntek) 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 8.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, míg a gyermek háziorvosi ügyelet hétköznapokon (hétfõ-péntek) 16.00 órától 22.00 óráig, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon 10.00 óra és 22.00 óra között vehetõ igénybe.

Az új rendelõ révén modernebb, a mai kor igényeinek maximálisan megfelelõ környezetben és felszereltséggel tudják ellátni a jövõben Tatabánya, Héreg, Környe, Szárliget, Tarján, Várgesztes, Vértessomló és Vértesszõlõs közel 90 ezer lakóját."