Korszerûsödött a Sárberki Bölcsõde

2019-04-17 | Helyi közélet
"Kívül-belül megszépült a Sárberki Bölcsõde, ezzel immáron a Tatabányai Egyesített Bölcsõdék mind az öt telephelye megújult az elmúlt két év során.

Egy sikeresen elnyert, bruttó 149.385.000 Forint európai uniós támogatásnak, illetve további mintegy 33 millió Forint önkormányzati támogatásnak köszönhetõen, az Óvárosi Bölcsõde, a Székhelyintézmény, a Dózsakerti Bölcsõde és a Kertvárosi Bölcsõde után most a Sárberki Bölcsõde korszerûsítése valósulhatott meg.
 

A projekt keretében teljes egészében új külsõt kapott az épület, sor került a tetõ hõ- és vízszigetelésre, a homlokzat hõszigetelésére, a villamoshálózat felújítására, továbbá elvégezték a radiátorok cseréjét, szabályozhatóvá tételét és két új akadálymentes WC-vel is gazdagodott az épület.
 

A bölcsõdében lévõ csoportszobák, illetve a folyósok is modern külsõt kaptak: antibakteriális PVC, új járólapok, illetve csempék kerültek elhelyezésre, és megtörtént a belsõ falak festése is.

A fejlesztéseknek köszönhetõen egy sokkal esztétikusabb, egészségesebb, modern környezet várja a gyermekeket a jövõben.
 

A bölcsõdében mozgásfejlesztést segítõ helyiségeket alakítottak ki, és számos fejlesztõ eszköz is beszerzésre került, mint például a nagymozgásokat fejlesztõ eszközök közül a csúszka, a bébi modulszett, a trambulin, a fészekhinta állvánnyal, illetve további játékos fejlesztõ eszközök: szerelõpad, süni kanapé, konyhaszekrény, csiga kisszekrény, sárkány polc, körte szekrény, alma alakú polc, happy 3 szekrény stb.
 

A projekt kiemelt célja, hogy segítse a hátrányos helyzetû és/vagy speciális nevelést igénylõ gyermekek bölcsõdei elhelyezését és megfelelõ fejlesztését, illetve, hogy lehetõséget adjon a szülõk mielõbbi visszatérésére a munka világába.
 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg."

Forrás:tatabanya.hu

 

Megosztás