Mélygarázs és szolgáltató ház épül

2019-02-01 | Helyi közélet
(A kép illusztráció! - Fotó:Nagy Pál) "A jelentõsen megnövekedett gépkocsiforgalom miatt a városközpontban kialakult folyamatos parkolási problémák enyhítése céljából hazai és európai uniós forrásokból a leromlott állapotú, jelenleg 125 parkolóhelyet biztosító, töredezett aszfaltburkolatú   megyeháza parkoló helyén megépülhet az  új 300 gépjármû befogadására alkalmas mélygarázs, mely teljes egészében önkormányzati tulajdonban lesz, és Tatabánya kártyával ingyenes parkolási lehetõséget biztosait majd, kerékpár tárolóval és elektromos autótöltési lehetõséggel.

A jelentõs parkolófejlesztés mellet a tér is megszépül, teljes egészében megújul, városközponti jelleget kap. Így lesz lehetõség nagyobb közösségi programok megtartására, hisz például a sörfesztivál, vagy az Adventi vásár már rég kinõtte az Árpád teret.   

Az építkezés a héten kezdõdik, így a parkolót a kivitelezõ   2019. január   29-én a késõ esti órákban lezárja, és ezzel egy idõben pedig megnyitja az ideiglenes parkolót a régi lapnyomda, most MENTA VILL mögötti területen.

A beruházás elsõ lépéseként a talajvizsgálatokat és a közmû kiváltásokat végzik el a szakemberek, ezt követõen kerülhet kiásásra maga a mélygarázs, mely elkészülte után lesz mód a közösségi tér kialakítására.

 

Az önkormányzati beruházás mellett, még az idei évben elindul Centrum Áruház alapterületével szinte megegyezõ nagyságú 4000 m2-es szolgáltató ház építése, melyben városnak 50 % tulajdonrésze lesz.

A Talentis cégcsoport volt az egyetlen olyan befektetõ csoport, mely a pályázat során vállalta, hogy közösen építi meg az üzletházat.

Az épületben lesz étterem, kávézó, bank és itt kapnak majd helyet a közmûszolgáltatók irodái; ide költöznek többek között a T- szol, a vízmû és a gázszolgáltató ügyfélszolgálatai, így a városközpontban egy helyen lehet majd intézni az ügyeket, nem kell a  teljes várost  bejárni.

A kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás során az a West Hungária Bau Kft nyerte el aki 2012-ben már dolgozott városunkban.

Az Agora építése során bebizonyította, hogy igényes munkájára, hiszen az egykori mûvelõdédi ház átépítése elnyerte a tatabányaiak tetszését."

Forrás:tatabanya.hu

 

Megosztás