Tavaszi fesztivál Tatabányán

2019-03-12 | Kulturális élet-Programok
Irodalmi, zenei, színházi és képzõmûvészeti programokkal várja az érdeklõdõket a Tatabányai Tavaszi Fesztivál március 19. és április 5. között a Vértes Agorájában, a városi múzeumban és a Jászai Mari Színház, Népházban - ismertették a szervezõk hétfõn, a rendezvény programját bemutató sajtótájékoztatón.

A fesztivált a Kossuth- és Fonogram-díjas Csík zenekar koncertje nyitja, majd szombaton a Dallam Regionális Kórustalálkozón a térség ifjúsági kórusai lépnek fel.

    Március 24-én Demeniv Mihály harmonikamûvész és Tálas Áron zongoramûvész koncertjén többek között Scarlatti, Richard Galliano, Eduard Akhanov és Chick Corea mûvei hangzanak el.

    Kedden a Tatabányán megjelenõ Új Forrás mûvészeti folyóirat ünnepli ötvenedik születésnapját. Közremûködik Rákóczy Anna fuvolamûvész, Galkó Balázs színész, Krulik Zoltán zeneszerzõ, Monostori Imre és Szénási Zoltán irodalomtörténész és Reichert Gábor irodalomkritikus. A program mûsorvezetõje Jász Attila költõ.

    Szerdán a tatabányai Black Diamond Big Band ad koncertet, a vendégmûvész Charlie lesz. Vasárnap Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Örkény István novelláit Mácsai Pál olvassa fel, Lukács Miklós cimbalommûvész kíséretével.

    Április ötödikén nyílik meg a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum vándorkiállítása a Tatabányai Múzeumban az erényöv titkos történeteirõl. A tárlatot a városi múzeum összeállítása színesíti a fehérnemûdivat változásairól a 19. század végétõl az 1960-as évekig.

    A fesztivál zárásaként Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedûmûvész és zenekara lép fel.

    A Tatabányai Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódik a Jászai Mari Színház, Népház MOST FESZT elnevezésû Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválja március 20. és 24. között.

-MTI-

Megosztás