A tatabányai Tappancs Állatotthon lakóinak oltását támogatja a Bridgestone

2019-02-27 | Magazin
A tatabányai Tappancs Állatotthonban élõ kutyák oltását támogatja a Bridgestone. Az abroncsgyár 250.000 forintos támogatása a menhely 86 négylábú lakójának éves oltási költségét fedezi. A vállalat egy olyan dolgozójának kezdeményezésére segíti az állatotthont, aki egy rendhagyó pályázattal nyert részvételi lehetõséget a világ legnagyobb, amatõrök számára megrendezett kutyaszános sarkköri expedíciójára.  

Kutya nagy feladat

Az ember leghûségesebb társa a kutya. Négylábú barátainkkal immár több mint 12.000 éves a kapcsolatunk, ám az egymás közelségében töltött évezredek ellenére nem minden kutya talál gondoskodó gazdára. A Tappancs Állatotthon menhelyén például több mint 86 megunt, mentett, beteg vagy elkóborolt kutyát gondoznak. Az állatok etetése, õrzése, ápolása és oltása azonban minden évben hatalmas összeget emészt fel, amelyet az alapítvány magán és céges adományokból, illetve az 1%-os támogatásokból igyekszik fedezni. Ebben a nagy feladatban segíti most a Tappancs Állatotthont a Bridgestone, amely a 250.000 forintos támogatással azt állatok éves oltási költségeit fedezi.
 
Tatabányáról a sarkvidéki kutyaszános expedícióra

A Bridgestone egyik munkatársa, Kitlinska Anna Borbála kezdeményezésére segíti az állatotthont. Anna egy rendhagyó pályázattal kijutott a világ legnagyobb kutyaszános sarkköri expedíciójára, a Fjällräven Polar-ra, ahol öt nap alatt 300 kilométert tesz majd meg kutyaszánon a hó és a jég birodalmában, így itt különösen fontos lesz az ember és állat összhangja.
 
„Mivel a Bridgestone Tatabánya kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására és a Fjällräven Polar sem valósulhatna meg a szánhúzó kutyák nélkül, vállalatunk úgy döntött, minden Annára leadott szavazat után egy szimbolikus összeget felajánlva, 250.000 forinttal támogatja a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítványt” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója.

Megosztás