Börtönbüntetést kaptak a részeg rablók

2019-06-18 | Magazin
(A kép illusztráció!) Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a két férfit, akik az éjszaka közepén elvették a sértett telefonját, három szál cigarettáját, majd megrúgták és megütötték.

Az alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlottak 2018. szeptember 5-én éjjel egy tatabányai társasház lépcsõháza elõtt egy szál cigarettát kértek a sértettõl, majd az elsõrendû vádlott felszólította, hogy ürítse ki a zsebeit és adja át az állítólagosan nála lévõ drogot, ellenkezõ esetben „elvágja a torkát”.
 

A sértett átadta az elsõrendû vádlottnak a zsebében lévõ három szál cigarettát és az öngyújtóját. Az elsõrendû vádlott ezután a sértett nadrágzsebét megkocogtatta, majd ismételten megfenyegette, hogy a zsebében lévõ dolgot adja át. A másodrendû vádlott mind a két alkalommal megerõsítette a sértettben a fenyegetés komolyságát, így a sértett átadta a 28.000.- forint értékû mobiltelefonját az elsõrendû vádlottnak, aki azt továbbadta a másodrendû vádlottnak, majd mindketten elindultak a helyszínrõl. Pár lépést követõen a vádlottak visszaléptek a sértett felé, majd az elsõrendû vádlott számon kérte a sértettet, hogy hol van a telefon papírja. A sértett azt felelte, hogy az nincs meg, mire az elsõrendû vádlott a pólójánál fogva a lépcsõház ajtajának nyomta a sértettet és megrúgta a lábát, illetve egy alkalommal, ököllel gyenge erõvel megütötte a sértett állát. 
 

A Tatabányai Járásbíróságon 2019. június 17-én megtartott elõkészítõ ülésen mind a két vádlott beismerõ vallomást tett. A bíróság az elsõrendû vádlottat társtettesként elkövetett rablás bûntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, a másodrendû vádlottat, mint különös visszaesõt 4 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte. 

Az ítélet nem jogerõs, a vádlottak és védõik enyhítésért fellebbeztek.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

 

Megosztás