"Felelsz vagy mersz" játék közben rongálta meg az iskolát a fiatalkorú fiú Tatabányán

2019-01-30 | Magazin
A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a 15 éves fiúval szemben, aki gyermekkorú barátjával együtt rongálta meg az egyik iskola tetején található elemeket.

A fiú a 12 éves barátjával 2018. július 2-án, az egyik tatabányai általános iskola környékén „felelsz vagy mersz” játékot játszott. Ennek során a fiatalkorú a játék „mersz” részeként azt vállalta, hogy a barátja által kérteket teljesíti. A gyermekkorú fiú azt kérte a vádlottól, hogy az iskola tetõszerkezetére másszon fel, és onnan törje le a szellõzõ elemeket.
 

A vádlott ezt követõen a társával együtt az iskola épületének tornatermi részénél lévõ biztonsági létrán a tetõre felmászott, ahol 4 db ejtõvezeték szellõzõ sisakot, 13 db pára-  és salakszellõzõt, valamint 10 db páraszellõzõ kupakot közösen lerugdaltak, a tetõszellõztetõ mûanyag csöveket kitörték. A feladat teljesítését követõen a vádlott a gyermekkorú társát a „felelsz vagy mersz” játék részeként arra kérte, hogy a tetõn elhelyezett villámhárító betontartó köveit dobálja le, valamint a villámhárítót törje le, aki ennek eleget tett.
 

A fiatalok a rongálással 189.741 forint kárt okoztak.
 

Az ügyészség a fiatalkorú elkövetõvel szemben intézkedésként próbára bocsátást, illetve pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta. A fiú büntetõjogi felelõsségérõl a Tatabányai Járásbíróság fog dönteni. A gyermekkorú elkövetõ nem büntethetõ.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás