Fotópályázatot indít a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft.

2019-05-13 | Magazin
(Fotó forrása:Bridgestone) Az egész országot bejárta nemrégiben a hír, hogy Tatabánya a legboldogabb magyar város, amelyben jelentõs szerepe van a város tiszta és egészséges környezetének. Annak érdekében, hogy ez sokáig így is maradjon, a térség egyik legnagyobb munkáltatója, a Bridgestone fotópályázatot indít: „Tatabánya: egészséges környezet, boldog város” címmel.

A beérkezõ alkotások értékelésében részt vesz többek között Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei jogú város polgármestere, Daróczi Csaba természetfotós, valamint Topolcsik Melinda a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója is. 

Egy város lakóinak életminõségét alapvetõen meghatározza természeti környezetük minõsége és tisztasága. Zöld, rendezett és egészséges környezetben jobb élni, gyermeket nevelni és a szabadidõt eltölteni, feltöltõdni.

„A fotópályázatunk célja az, hogy felhívja a Tatabányaiak figyelmét az ember és a környezet kapcsolatára, arra a harmonikus kapcsolatra, amely a város környéken élõk és természeti környezetük kapcsolatát jellemzi – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója. „A pályázaton nemcsak a felnõtt, hanem fiatalabb korosztálynak is lehetõséget biztosítunk, hogy kreativitásukkal megmutathassák az egész országnak, miért is jó Tatabányán élni” – tette hozzá.
 
A vállalat pályázatára június 3-ig minden olyan amatõr vagy profi fotós benyújthatja képeit, aki már betöltötte a 13. életévét, és alkotásainak témája összhangban van a kiírás céljával. Az abroncsgyár természetesen a saját dolgozói által készített pályamunkákat is várja, az általuk beküldött fotók külön kategóriában indulnak. A pályázat jelentkezési lapja a vállalat Facebook-oldalán, illetve ide kattintva érhetõ el.

A díjazás során a zsûri értékeli a kreativitást és harmónia megjelenését a képeken. A legjobb fotókat elkészítõ pályázókat pedig értékes ajándékkal jutalmazza: három kategória elsõ három helyezettje 50-30-20 ezer Ft értékû, elektronikai eszközökre beváltható utalvánnyal lesz gazdagabb. A vállalat mindenkit bátorít a részvételre, hiszen így ismét megmutathatjuk, miért is Tatabánya az ország legboldogabb városa.

A Bridgestone számára kiemelten fontos a környezetvédelem, ezért világszerte törekszik arra, hogy a gyártási tevékenységét úgy valósítsa meg, hogy az a lehetõ legkisebb hatást gyakorolja a környezetre.

A vállalat 2017-ben indította útjára GreenStone elnevezésû környezetvédelmi programját, amelynek részeként a rendszeresen támogat olyan környezetvédelmi programokat és kezdeményezéseket, amelyek elõsegítik a fenntarthatósággal és a fenntartható társadalommal kapcsolatos célkitûzések megvalósítását. Bridgestone munkatársai minden évben részt vesznek környezetvédelmi akciókban; tavaly a „TeSzedd!” mozgalom keretében hulladékot gyûjtöttek, az idén pedig a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban végeztek tereprendezési feladatokat.

A Bridgestone sajtóközleménye

 

Megosztás