Három dílerrel szemben emelt vádat az ügyészség Tatabányán

2019-04-23 | Magazin
A Tatabányai Járási Ügyészség két férfival szemben forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bûntette miatt, egy férfival szemben pedig kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bûntette és bódult állapotban elkövetett jármûvezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot.

Az egyik férfi 2018. május 10-én megbízta a társát, hogy vásároljon részére marihuanát azért, hogy más személyek részére értékesítse. A férfi az elsõrendû vádlottal vette fel a kapcsolatot, aki ismeretlen személytõl 230 gramm kábítószert vett meg, amelyet 2018. május 10-én 290.000,- Ft-ért 17.00 óra körüli idõben Tatabányán, a Dózsakertben adott át.
 

A vevõ a megvásárolt anyagból 35,4 grammot magának tett félre, a többit a gépjármûve utasterébe tette, és találkozót beszélt meg a megrendelõvel, hogy a kábítószert neki átadja. A két férfit a kábítószer átadása közben, Tatabányán a Jászai Mari úton lévõ parkolónál érte tetten a nyomozó hatóság, tõlük a kábítószert és a vételárnak szánt 290.000,-Ft-ot lefoglalta.
 

A lefoglalt kábítószer a csekély mennyiséget mintegy négyszeresen haladja meg, a jelentõs mennyiség alsó határát nem éri el.
 

Az ügy harmadrendû vádlottja 2016. januárja és 2018. május 8-a között, rendszeresen értékesített kábítószert további négy személynek (összesen 238 gramm marihuanát és 23 darab amfetamint  tartalmazó tablettát), amelybõl  632.000,-Ft. jövedelme keletkezett.
 

A vádlottak mindegyike maga is kábítószer fogyasztó személy, ezen kívül egyikük 2018. március 4-án Tatabánya lakott területén belül úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer volt.
 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetõket végrehajtandó szabadságvesztésre, a közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetésre ítélje. Ezen túlmenõen indítványozta, hogy a bíróság vonja el az elkövetõktõl a bûncselekménnyel szerzett gazdagodást, így elsõrendû vádlottal szemben 290.000,-Ft, a harmadrendû vádlottal szemben 632.000,-Ft összegû vagyonelkobzást alkalmazzon.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás