Kábítószert árultak Tatabányán - Ítélet az ügyben

2019-02-13 | Magazin
(A kép illusztráció!) A Komárom-Esztergom Megyei Fõügyészség vádirata alapján a bíróság két férfi – a harmad és a negyedrendû vádlottak – vonatkozásában az egyezséget jóváhagyta, illetve a két másik vádlottat is elítélte.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban már beszámolt (http://ugyeszseg.hu/vademeles-az-egyezsegkotest-kovetoen/) a Komárom-Esztergom Megyei Fõügyészség a jelentõs mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bûntette és más bûncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelõzõen négy elkövetõ közül kettõ férfival kötött egyezséget az új büntetõeljárási törvény alapján.
 

A vádirati tényállás lényege szerint az elsõ és a másodrendû vádlottak élettársak, míg a harmad és a negyedrendû vádlottak testvérek. Az elsõ és a harmadrendû vádlottak 2017 április és október között Tatabányán rendszeresen speedet, extasyt, és marihuánát árultak. Az elsõrendû vádlott extasyt értékesített a harmadrendû vádlottnak, aki marihuánát adott el az elsõrendû vádlottnak.
 

Az elsõrendû vádlott az élettársával 2017. október 7-én Budapestre utazott, ahol az elsõrendû vádlott ismeretlen személytõl 200 db extasyt vásárolt. Hazafelé az autópálya egyik tatabányai lehajtójánál az elsõrendû vádlott meglátta a rendõrautót, és ekkor az élettársa – anélkül, hogy ebben a párjával megegyezett volna -, a tablettákat a ruházatába rejtette, ezért õt az ügyészség bûnpártolással vádolta.
 

A harmadrendû vádlott marihuanát árult, amit a megbízása alapján a testvére szerzett be neki.
 

A testvérekkel az ügyészség a vádemelést megelõzõen egyezséget kötött. Az ügyészség a vádiratban az egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a harmadrendû vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektõl eltiltásra, míg a negyedrendû vádlottat 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektõl eltiltásra ítélje.
 

A Tatabányai Törvényszék a mai napon tartott tárgyaláson az egyezséget jóváhagyta, és azzal megegyezõ ítéletet hozott, ami jogerõre emelkedett.
 

A tárgyaláson az élettársak beismerték a bûnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsõrendû vádlottat a törvényszék 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az õ vonatkozásukban az ítélet nem jogerõs, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás