Két férfi ellen emelt vádat a Tatabányai Ügyészség hamis euró forgalomba hozatala miatt

2019-06-27 | Magazin
(A kép illusztráció! - Fotó:nol.hu) A Tatabányai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bûntette miatt nyújtott be vádiratot két móri férfival szemben. A büntetõeljárást a magyar hatóságok 2018. február 12-én vették át a szlovák hatóságoktól.

A vádirati tényállás szerint ismeretlen személy 2016. június 14. és 17. napjai között 6 darab hamis 500 EUR címletû bankjegyet adott át vádlottaknak forgalomba hozatala céljából.
 

Az elsõ két bankjegyet Komáromban, egy parkolóban adta át a vádlottaknak azzal, hogy azokat a szlovákiai Komárnoban, egy kaszinóban felváltassák, a kapott pénz egy részén nyerõgépen játszanak, majd a fennmaradó összeget adják át a számára, amelyért 100 eurót ígért nekik.
 

A vádlottak 2016. június 14. napján 23 óra és 2016. június 15. napján 01 óra közötti idõben  felváltatták a kaszinóban a hamis bankjegyeket, a kapott pénzbõl összesen 200 eurót eljátszottak, majd a fennmaradó 800 eurót átadták az ismeretlen megbízónak.
 

Az ismeretlen személy a második alkalommal Komárnóban adott át a másodrendû vádlottnak egy darab hamis bankjegyet, amelynek felváltásáért 50 eurót ígért. A másodrendû vádlott 2016. június 15. napján a délutáni órákban, az elsõrendû vádlott segítségével ugyanabban kaszinóban felváltatta a hamis bankjegyet, majd a kapott pénzbõl 50 eurót eljátszott, a felváltott pénzbõl 450 eurót átadott a megbízójának, akitõl 50 eurót kapott.
 

Az ismeretlen megbízó a harmadik alkalommal szintén Komárnóban adott át a másodrendû vádlottnak 3 darab hamis bankjegyet, hogy azokat az elõbbi helyen felváltassa, az így kapott pénzt adja át a számára, amely tevékenységért cserében 100 eurót ígért.
 

A férfi 2016. június 17. napján 22 óra körül érkezett a kaszinóba, ahol a bankjegyeket átadta egy alkalmazottnak azért, hogy azokat felváltassa, aki azonban azokat a nyerõgép bankjegyvizsgálójába helyeztette, amely után a biztonsági szolgálatot értesítette, akik a vádlottat visszatartották, majd a szlovák rendõrség részére átadták.
 

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat – amennyiben a bûncselekmény elkövetését elõkészítõ ülésen beismerik – egyaránt 4 év börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság az elsõrendû vádlottat 156.890,-Ft., a másodrendû vádlottat 313.775,- Ft.  vagyonelkobzásra is ítélje.

Az Ügyészség sajtóközleménye

Megosztás