Néhány hónap alatt több helyre betört a fiatalkorú elkövetõ

2019-07-23 | Magazin
(A kép illusztráció!) A Tatabányai Járási Ügyészség négy rendbeli lopás miatt emelt vádat egy tatabányai fiatalkorú férfival szemben, aki a gondozási helyéül kijelölt gyermekotthonból rendszeresen megszökött és Tatabánya ugyanazon részén, négy ingatlanból értékeket tulajdonított el. Az egyik alkalommal két felnõtt társa is volt, velük szemben lopás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott az egyik alkalommal egy letaposott kerítést lépett át és a telken nyitott állapotban lévõ melléképületbõl Stihl fûrészt és díszkardot tulajdonított el. A fiatalkorú egy másik esetben a sértett kerítésén lévõ kiskaput a zsanérról leakasztotta, a telekre bement, majd a ház ajtajáról a riglit lefeszítve jutott be a házba és onnan egy régi típusú televíziót, valamint 2 db DVD lejátszót tulajdonított el.

A vádlottal 2018 februárjában két felnõttkorú elkövetõ is volt, ekkor a körbekerített telekre a drótkerítésen átmászva mentek be, majd a csukott, de nem zárt gazdasági épületek egyikébõl 4 db mûanyag kannát, valamint 1 db kecskét tulajdonítottak el. Az utolsó alkalommal megint egyedül ment a fiatalkorú vádlott, a kerítésen átmászva jutott be a sértett ingatlanára, majd az épület nyitott folyosójáról eltulajdonította a sértett tulajdonát képezõ szerszámosládát.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás mellõzésével, büntetõvégzésben a fiatalkorú, valamint az egyik felnõttkorú vádlottal szemben közérdekû munka büntetést szabjon ki, a másik felnõttkorú vádlottat pedig hosszabb idõre bocsássa próbára. Ezen túlmenõen vagyonelkobzást rendeljen el a vádlottakkal szemben.

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás