Õ is Tatabányáról indult: Deli Rita

2019-02-12 | Magazin
(Fotó:Youtube.com) Több alkalommal olvashattak oldalainkon olyan híres emberekrõl, akik Tatabányán születtek, esetleg itt tevékenykedtek. Olyan emberekkel is foglalkozunk, akik a város környékén, a Tatabányai Járásban élnek, dolgoznak, vagy valamiért környékünkhöz köthetõk:

Deli Rita (Tatabánya, 1972. Fehérvár KC utánpótlásával foglalkozik. Apja <a data-cke-saved-href="" href="&quot;https://hu.wikipedia.org/wiki/Deli_Andr%C3%A1s&quot;" title="&quot;Deli" andrás"="">Deli András labdarúgó.

Pályafutása

Deli Rita szülõvárosában kezdett el kézilabdázni, és tizennégy évesen már az élvonalban erõsítette a Tatabányai SC együttesét.

Ezt követõen a Budapesti Spartacus csapatához került. 1990-tõl a Testnevelési Fõiskola csapatát erõsítette, ahol testnevelõ tanári diplomát szerzett.

1994-tõl a Dunaferrben kézilabdázott. A dunaújvárosi csapattal 1995-ben Kupagyõztesek Európa-kupáját nyert. 1997 és 1998 között rövid ideig a Vasasban kézilabdázott, majd ezt követõen a Ferencvároshoz szerzõdött, mellyel bajnokságot nyert 2000-ben. 2000 és 2002 között Ausztriában a Hypobank Niedrösterreich csapatában, majd 2002-tõl a fehérvári Alcoa FKC-nál játszott.
 

Krónikus saroksérülése miatt 2004-ben befejezte az aktív sportolást.
 

Sikerei

Kitüntetései
 

Családja
 

Édesapja Deli András, egykori tatabányai labdarúgó. Férje Balássi Imre, a Fehérvár KC elnöke, akihez pályafutása befejezése után ment feleségül. Két gyermekük van, Lily és Szofi.

Forrás:wikipedia

Megosztás