Tanúk kihallgatásával folytatódott a mésztelepi emberölés ügyének tárgyalása

2019-03-26 | Magazin
Tíz tanút hallgatott meg a bíróság az idõs nõt megölõ férfi és feltételezett felbujtójának ügyében.

A vád szerint az elkövetéskor 19 éves férfi 2017 májusában szabadult a börtönbõl, majd hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévõ garázsban húzta meg magát. Az elkövetõ rendszeresen bejárt az egyedül élõ, 87 éves asszonyhoz, tõle cigarettát és kisebb összegeket kért. A tél közeledtével a vádlott szeretett volna valamilyen fûthetõ szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, hadd lakhasson náluk.

Az idõsebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért, de a vádlottnak nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette õt arra, hogy a közelben lakó sértettõl – akár erõszakkal is – készpénzt szerezzen. 2017. október 1-jén reggel, a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek. A nagybátyja a közelben várakozott, míg õ besurrant.

A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülõ asszonyhoz, és a sörösüveggel, ököllel, nagy erõvel megütötte, illetve lábbal megrúgta a sértett fejét, test szerte bántalmazta. Ezt követõen a támadó az asszony pénztárcájából kivett 5.000 forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérzõ sértettet magára hagyva kiment a lakásból. Az idõs asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentõket. Az idõs sértett a kórházba szállítását követõen, 2017. október 3. napján belehalt a bántalmazásba.
 

A 2019. március 25-én megtartott tárgyaláson a bíróság meghallgatta a sértett közvetlen szomszédait, a helyszínre érkezõ mentõsöket, a másodrendû vádlott élettársát, valamint az elsõrendû vádlott ismerõsét és az egyik volt zárkatársát is. A tárgyalást a bíróság elnapolta, a 2019. június 13-án tartandó tárgyaláson akár ítélet is születhet az ügyben.


A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának közleménye

 

Megosztás