Tavaszi sminkeléssel köszönti a nõket Bridgestone Tatabányán

2019-03-07 | Magazin
(Sajtófotó - forrás:123rf.com) Virágcsokor mellett egy tavaszi sminkelés élményével is kedveskedik kolléganõinek a Bridgestone nõnap alkalmából. Az abroncsgyár március 8-án és 11-én is rendhagyó mûszakokat szervez, amelyek során a cégnél dolgozó hölgyeket sminkes szakemberek szépítik meg.

A különleges meglepetéssel a Bridgestone célja az, hogy a munkanapnak számító nõnapot kiemelje a hétköznapok sorából azért, hogy munkatársnõi ezen a napon még inkább megbecsültnek nõnek és érezhessék magukat.

Nõk férfias munkakörben – gondos kezek ellenõrzik az abroncsokat

A folyamatos fejlesztések okán a Bridgestone Tatabánya dolgozói létszáma tavaly közel 400 fõvel bõvült. A vállalatnak immár több mint 1.200 munkatársa van, köztük mintegy 140 hölgy, akiknek a létszáma az elmúlt néhány évben megnégyszerezõdött. A kolléganõk nemcsak az adminisztráció területén, de számos, korábban férfiasnak gondolt munkakörben is nap mint nap helytállnak.

A cégnél dolgoznak hölgyek például beszerzési, logisztikai és anyagmozgatási, illetve operátori munkakörökben is. Mi több, a nõi munkatársak jelentõs szerepet töltenek be a minõségellenõrzés területén, ahol a digitalizált és teljesen automatizált gyártást követõen az abroncsok átvizsgálását és ellenõrzését kézzel végzik.

„Egy gyártással, ipari termeléssel foglalkozó férfias munkakörnyezetben még fontosabbak és még nagyobb szerepet játszanak a nõk, mint más munkahelyeken. A hölgyek nyugodt, kiegyensúlyozott személyisége, magas empatikus képessége, kitartása, asszertivitása, jó problémamegoldó képessége és kedvessége megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a mindennapi munkavégzést” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója. – Nõnapi meglepetésünkkel kolléganõink ezen értékeit szeretnénk elismerni. Szeretnénk ezt a napot különlegessé, a megszokottól eltérõvé tenni számukra, azért hogy munkájuk közben is megbecsültnek és elsõsorban nõnek érezhessék magukat” – tette hozzá.

Édesség, szépség és kedvesség – kényeztetés Bridgestone módra

A nõnapi „tavaszi sminkelésen” a Bridgestone munkatársnõi alkalmi sminkeket is kipróbálhatnak. A kényeztetés során tanácsokat, tippeket is kapnak arról, hogyan készíthetnek maguknak otthon is professzionális sminket, akár egyszerû hétköznapra, vagy különleges alkalmakra. A váltott mûszakokat is figyelembe véve a vállalat március 8-án, pénteken és március 11-én, hétfõn szervezi a rendkívüli nõnapi köszöntést, annak érdekében, hogy minél több kolléganõje részt vehessen benne.

Nemzetközi nõnap – a nõk és a béke ünnepe

Az elsõ nemzetközi nõnapot 1911-ben tartották, a kezdeményezéshez ekkor még csak Ausztria, Dánia, Németország és Svájc csatlakozott. Hivatalos dátuma 1913 óta március 8-a, amit az ENSZ 1977-ben tette nemzetközi ünneppé, a nõk iránti tisztelet és megbecsülés jelképeként. Magyarországon már több mint hetven éve, 1948 óta tartjuk meg a nemzetközi nõnapot. Ilyenkor hagyományosan a tavasz elsõ virágaiból készült csokorral lepik meg a hölgyeket.

 

Sajtóközlemény

Megosztás