Technikai eszközökkel gyarapodott a tatabányai mentõcsoport - Képgalériával

2019-03-06 | Magazin
(Fotó: Józan Tímea) Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodott nyolc Komárom-Esztergom megyei önkéntes mentõszervezet. Az eszközöket ünnepélyes keretek között vették át a szervezetek képviselõi március 04-én az igazgatóságon.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú projekt keretében beszerezhetõ eszközök révén bõvül az önkéntes szervezetek ár- és belvízkárok enyhítését célzó technikai készlete, mindemellett az önkéntesek számára az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is elérhetõvé válnak.

Az uniós projekt célja, hogy az önkéntes mentõszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern eszközparkkal, korszerû tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba, támogatva a katasztrófavédelem munkáját.

A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, országosan összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.

Az átadó ünnepséget Kelkó Balázs tû. alezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, majd átadásra kerültek az új eszközök az önkéntes mentõszervezeteknek.

A Brigetio Járási Mentõcsoport részére két szivattyú és két áramfejlesztõ berendezés került átadásra, valamint egy-egy zagyszivattyú és áramfejlesztõ berendezést kapott további két járási mentõcsoport (Kincsem Járási Mentõcsoport, Vértes Járási Mentõcsoport) és öt települési mentõszervezet (Császár Települési Mentõcsoport, Komárom Települési Mentõcsoport, Sárisáp Települési Mentõcsoport, Tatabányai Települési Mentõcsoport és Tokod Települési Mentõcsoport).

TOVÁBBI KÉPEK:

http://komarom.katasztrofavedelem.hu/keptar/3/0/3829

Forrás:Komárom-Esztergom Megyei Katazstrófavédelmi Igazgatóság

Megosztás