Újabb vádemelés tatabányai kábítószer-kereskedõ ellen

2019-04-26 | Magazin
"A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bûntette, bódult állapotban elkövetett jármûvezetés vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat, három elkövetõvel, köztük két tatabányai férfival szemben, akik 2018. évben Herceghalom és Tatabánya területén kábítószerrel kereskedtek, valamint kábítószert fogyasztottak.

A vádirati tényállás lényege szerint a letartóztatásban lévõ elsõrendû vádlott herceghalmi munkahelyén 2018. évben rendszeresen értékesített marihuána fajtájú kábítószert társának, a másodrendû vádlottnak, aki a kábítószer egy részét elfogyasztotta, a többi részét pedig Tatabányán több személynek, köztük a harmadrendû vádlottnak adta el.

A másodrendû vádlott nemcsak kereskedett a kábítószerrel, hanem fogyasztott is belõle, és 2018. augusztus 25-én 00 óra 12 perckor Tatabánya lakott területén marihuána befolyása alatt, bódultan vezette a gépkocsiját.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság elsõrendû vádlott letartóztatását tartsa fenn, elsõrendû és másodrendû vádlottat szemben börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélje és tiltsa el õket a közügyek gyakorlásától, másodrendû vádlottat ezen túlmenõen a jármûvezetéstõl is tiltsa el. A harmadik, kábítószerfogyasztó vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben az elkövetõk a bûncselekmény elkövetését az elõkészítõ ülésen beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a szabadságvesztés mértékét elsõrendû vádlottal szemben 4 évben, a másodrendû vádlottal szemben pedig 3 év 6 hónapban állapítsa meg a bíróság."

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Megosztás