Három döntõs három érmet szerzett a Szakma Sztár Fesztiválon

2019-03-14 | Oktatás - Iskolai élet
Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett országos versenyen a Komárom-Esztergom megyébõl döntõbe jutott három diák mindegyike dobogós helyen végzett.
Az ország legjobb ifjú szerszámkészítõje 2019-ben Ágotai Ákos lett, a harmadik helyet iskolatársa Vandrovecz Tamás szerezte meg. Szintén országos elsõ helyet szerzett Waltner Klaudia, a tatabányai kereskedelmi szakközépiskola vendéglátó szervezõje. A gyõzteseknek a helyszínen gratulált Dr. Szerencsés László, a megyei kamara elnöke.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztivál keretében 2019-ben XII. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Idén az országos szakmai versenyekre 65 szakképesítésben közel 7.500 fõ jelentkezett.

 

A csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az elsõ három helyezettet díjazták a részvevõ 232 fiatal versenyzõ – köztük több külhoni magyar – közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntõjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél.

 

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevõ 23 szakmában induló 25 magyar versenyzõt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendõ EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevõket.

 

A fesztiválra közel 20 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák jutott el. A látogatók 70 százaléka az általános iskolákból érkezõ, 6?7. osztályos, közvetlenül pályaválasztás elõtt álló fiatal, emellett még a 8?9?10. osztályosok, illetve a versenyben résztvevõ szakmákban tanulók és gyakorló szakemberek keresték fel a Szakma Sztár Fesztivált

 

A látogató diákok szakmai tárlatvezetésen vehettek részt, valamint az egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

 
 
Sajtóközlemény

Megosztás