Oktatási eszközökkel segíti a tatabányai szakképzést a Bridgestone

2019-04-29 | Oktatás - Iskolai élet
<span style="&quot;font-size:" 10.0pt;="" font-family:="" "arial","sans-serif""="">(Bridgestone sajtófotó) Mintegy 2,5 millió forint értékû eszközadománnyal támogatja a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 150 diákjának képzését a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft.

<span style="&quot;font-size:" 10.0pt;="" font-family:="" "arial","sans-serif""="">Az intézmény a támogatásból a mechatronikai és elektronikai technikus képzéshez szükséges korszerû elektrotechnikai berendezéseket, valamint a vegyészlaborban használt oktatási eszközöket vásárolt. A korszerû taneszközök segítik majd a centrum hamarosan induló erõsáramú elektrotechnikusi képzésében résztvevõ diákok oktatását is. Az átadási eseményen a tanulók már mûködés közben próbálhatták ki az új eszközöket.

A Péch Antal Szakgimnázium többek között villanymotorokat, komplett szervóhajtásokat és frekvenciaváltókat kapott, melyet Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója adott át a mai napon a centrum vezetõjének és diákjainak, John Katalin alpolgármester jelenlétében.

„Ezek a korszerû elektrotechnikai berendezések nemcsak a jelenleg már futó mechatronikai és elektronikai technikus képzéseinkhez szükségesek, de megalapozzák az induló erõsáramú elektrotechnikus képzésünk oktatási eszközparkját is” – mondta Akács Róbert, az intézmény vezetõje az átadási eseményen. „A most beszerzett eszközökkel akár elektromos hajtású autók, vagy gyárak robotjainak, illetve korszerû szerszámgépeinek villamos hajtásait is tudjuk oktatni. Az iskolánkból kikerülõ mûszaki szakemberek így korszerûbb és versenyképes tudással rendelkeznek majd” – tette hozzá.

Az elektrotechnikai berendezések mellett az oktatási intézmény vegyészlaborja lombikokat, PH-mérõmûszereket és hõmérõket is beszerzett a Bridgestone jóvoltából. Ezen eszközöknek fõként az intézmény vegyész ágazati képzésben résztvevõk veszik nagy hasznát. Az iskola vezetése kiemelte, hogy az eszköztár bõvítése és modernizációja lehetõvé teszi mûszaki és vegyipari szakmák iránt érdeklõdõ diákok megszólítását is, például nyílt napok alkalmával, vagy éppen a Szakmák éjszakája elnevezésû rendezvénysorozaton egy-egy látványos bemutatóval

„Vállalatunk nemcsak örömmel segíti a helyi szakképzés színvonalának fejlesztését, de mint Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, annak sikerében is érdekelt” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. ügyvezetõ igazgatója. „Az eszközök, valamint a tanulók számára kínált nyári gyakorlat biztosításával célunk az, hogy a fiatal szakemberek olyan széleskörû elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhessenek a korszerû digitális gyártástechnológiákról, amely alkalmassá teszi õket fejlesztési feladatok megvalósítására, a késõbbiekben pedig üzemek középvezetõi pozícióinak betöltésére is” – tette hozzá.

A tatabányai Bridgestone abroncsgyár kiváló kapcsolatot ápol a Tatabányai Szakképzési Centrummal, hiszen évek óta biztosít nyári gyakorlati lehetõséget a centrum diákjai számára.

„Tatabánya vezetése örömmel segíti elõ és támogatja a városban letelepedett nagyvállalatok és az oktatási intézmények együttmûködését. Ez minden fél számára elõnyös, hiszen ezáltal a vállalatok képzett munkaerõre, az oktatási intézmények a legkorszerûbb oktatási eszközökre, a diákok pedig versenyképes szakmai ismeretekre tehetnek szert, amely pedig hosszú távon erõsíti a város munkaerõvonzó és megtartó képességét is” – mondta John Katalin alpolgármester.

A tatabányai ipari parkban mûködõ Bridgestone abroncsgyár a folyamatos fejlesztések eredményeként az elmúlt 10 évben Európa egyik legmodernebb abroncsgyártó üzemévé vált. Az gyárban Bridgestone és Firestone abroncsok készülnek, több mint 230 különbözõ méretben. A vállalat 1.200 fõt foglalkoztat, akik közül közel ezren a termelésben, elsõsorban mûszaki, mérnöki, informatikai, karbantartói, logisztikai és gépkezelõi területen dolgoznak a világ mûszaki élvonalába tartozó teljesen automata és digitális gyártástechnológiával.

Sajtóközlemény

 

Megosztás