Tûzmegelõzés a gimnáziumban - Képgalériával

2019-04-15 | Oktatás - Iskolai élet
(Fotó: Józan Tímea rendvédelmi alkalmazott) Diákbiológus és - környezetvédõ Nap keretében vett részt a Komárom-Esztergom Megyei Területi Tûzmegelõzési Bizottság pénteken a tatabányai Bárdos László Gimnáziumban.

A színes programokkal tarkított napon a gyermekek a Területi Tûzmegelõzési Bizottság standjánál megismerkedhettek a tûzoltók által használt felszerelésekkel, a tesztlapok segítségével pedig lemérhették a tûzvédelmi jártasságukat. Az egész napos rendezvényen folyamatosan lehetõségük volt mind a gyerekeknek, mind a felnõtteknek közelebbrõl megismerkedni a tûzoltók munkájával és az általuk használt eszközökkel, védõfelszerelésekkel.

A bátrabbak felpróbálhatták a légzõkészüléket, és megtapasztalhatták, milyen súlya van a készüléknek. Az udvaron a fiatalok megtekinthették a Katasztrófavédelmi Mobil Labor gépjármûvét, ahol a katasztrófavédelmi munkatársak válaszoltak kérdéseikre. Délután Varga Mihály Sebestyén tû. hadnagy és Tanácsi Tünde rendvédelmi alkalmazott tartottak elõadást a lakás,- és kéménytüzekrõl, az avarégetés szabályairól, valamint a katasztrófavédelem felépítésérõl, munkájáról.

Az elõadás során kísérlet keretében mutatták meg, hogyan célszerû menekülni egy égõ helyiségbõl. A kísérlet egy befõttes üvegben lévõ – három madzagon megkötött – csokoládénak a kihalászása volt a feladat a befõttes üveg tetején lévõ kis lyukon keresztül. A versengés következtében a fiatalok egyszerre próbálták kihúzni az édességet az üvegbõl, eredménytelenül.

A biztonsági magatartásra való nevelés során a munkatársak elmagyarázták a fiataloknak, hogy ilyen esetben célszerû egyesével kihúzni a csokoládét, vagyis egyesével kell egy füsttel telítõdött helyiséget is elhagyni egy éles helyzet során.

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu

További képek ITT!

Megosztás