Új kézilabdacsarnok épül Tatabányán

2019-02-07 | Sport
(A kép illusztráció!) Tatabányán az Árpád Gimnázium felújításához kapcsolódóan egymilliárd forintos beruházással megkezdõdött egy új, akkreditált méretû kézilabdacsarnok építése - mondta el a Tatabányai Sport Club (TSC) elnöke az MTI-nek.

Sámuel Botond tájékoztatása szerint a legmodernebb speciális borítással ellátott csarnokot délelõtt a gimnazisták használhatják, délután pedig az utánpótlás nevelésben tölthet be szerepet. A létesítmény alkalmas lesz edzõmérkõzések és kisebb tornák megrendezésére.

    Az elnök hozzátette, Tatabánya önkormányzata 292 millió forinttal támogatja a csarnok építését, a TSC 53 millió forintot tesz a projektbe, a fennmaradó 620 millió forint pedig társasági adóból folyik be.

    A beruházást két és fél éve tervezik, az új csarnok felépítése kapcsolódik az Árpád Gimnázium teljes körû felújításához, illetve reálgimnáziummá alakításához. Az iskola fejlesztéséhez az önkormányzat a Modern városok programban 2,1 milliárd forintot kapott.

    Az 1500 négyzetméteres létesítményt a gimnázium telkén belül hét és fél hónapon belül építi fel a szegedi KÉSZ Építõ és Szerelõ Zrt., elõre gyártott vasbeton elemekbõl. A csarnok a gimnázium felõl és az utcafrontról egyaránt megközelíthetõ lesz.

    Sámuel Botond elmondta, a megyeszékhelyen közel 300 igazolt kézilabdázó van. Tatabányán jelenleg egyetlen akkreditált kézilabdapálya található a Földi Imre Sportcsarnokban, ahol délutántól este kilenc óráig folyamatosak az edzések, itt gyakorolnak a Grundfos KC férfi- és a TSC NB II-es nõi csapata mellett az utánpótlás együttesek.

-MTI-

Megosztás