Családbarát munkahely címet kapott a Bridgestone

2019-07-12 | Üzleti élet
(Bridgestone - Családi Nap) Az Emberi Erõforrások Minisztériuma által meghirdetett Családbarát Munkahely Pályázat díjazottjai közé került a Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft., így egy éven keresztül büszkén viselheti a Családbarát Munkahely címet.

Az elismerést Topolcsik Melinda, a vállalat ügyvezetõ igazgatója vette át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkártól a csütörtöki díjátadón. A Bridgestone családbarát intézkedései között kiemelt szerepet kapott a munka-magánélet egyensúlyának szerepe, a dolgozói és családi egészségtudatosság fejlesztése, a rekreációs programok, valamint a gyermeknevelést segítõ intézkedések.

A Család- és Ifjúságügyért Felelõs Államtitkárság együttmûködve az Emberi Erõforrás Támogatáskezelõvel idén kilencedik alkalommal hirdette meg a Családbarát Munkahely Pályázatot. A pályázat célja, hogy támogassa a családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését elõsegítõ programokat, melyek hozzájárulnak a családi, a magánéleti és a munkahelyi kötelezettségek összehangolásához. Az elbírálás során többek között szempont volt a rugalmas munkaszervezés, a kisgyerekes szülõk támogatása és a gyermekek napközbeni felügyelete.

Rendkívül komoly elismerése ez a munkánknak, amire nagyon büszkék vagyunk. Habár a digitalizáció és az Ipar 4.0 megoldások nélkülözhetetlenek versenyképességünk megõrzése érdekében, az 1.200 fõt foglalkoztató Bridgestone Tatabánya Termelõ Kft. számára továbbra is az ember az elsõ” – mondta Topolcsik Melinda ügyvezetõ igazgató. „Hisszük, hogy az emberközpontú mûködés pont olyan fontos, mint a versenyképességet növelõ technológiai fejlesztések. Úgy gondoljuk, hogy a következõ pár évben azok a vállalatok lesznek a legsikeresebbek, akik a megfelelõ anyagi megbecsülés mellett a munka-magánélet egyensúlyát biztosító és az egyén szakmai fejlõdését támogató munkakörnyezetet képesek kínálni a munkatársaiknak, miközben segítik õket és családjukat egészségük megõrzésében, a gyermekvállalásban, valamint abban, hogy minõségi idõt tudjanak tölteni egymással.”

Családi nap, nyári tábor, napközi

Aszombaton megrendezésre kerülõ Családi Napon a vállalat az eddigieknél is nagyobb figyelmet fog fordítani az egészségtudatosságra nevelõ és edukációs elemekre. Szakemberek bevonásával szûrõvizsgálatokat, vércukor- és vérnyomásmérést, testtömegindex-számítást végeznek majd, továbbá táplálkozási tanácsadást is biztosítanak a dolgozók és családtagjaik részére. Az abroncsgyár 2019 nyarán tematikus nyári tábort és óvodapedagógusok bevonásával pedig nyári napközit is szervez. 

Gyermeknevelést és gyermekvállalást segítõ intézkedések

Azon munkatársak számára, akiknek a munkaköre ezt lehetõvé teszi, illetve a GYES-rõl vagy GYED-rõl visszaérkezõ kolléganõk részére a Bridgestone rugalmas munkaidõt és otthoni munkavégzési lehetõséget biztosítunk, amely segíti õket szülõi feladataik ellátásában. Emellett a várandós vagy szülési szabadságra készülõ kismamák számára úgynevezett „kismama ajándékcsomagot” állít össze a babavárás elsõ heteinek hasznos kellékeibõl.
 
 
Rekreációs programok, sport, munkahelyi egészség és egészségtudatosság-fejlesztés

Mivel a pályázat elkészítése során most elõször számoltuk meg,mondhatni még minket is meglepett, hogy összesen 20 különbözõ rekreációs- és sporttevékenységre igénybe vehetõ kedvezményt biztosítunk munkavállalóink és családjuk számára” – mondta Király Ildikó, a Bridgestone HR Operációs Csoportvezetõje. „Van közöttük fitneszterem, szauna, horgásztó és gyógyfürdõ jegykedvezmény, illetve bérlet is. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelõbbet.”

A Bridgestone számos sporteseményt is támogat Komárom-Esztergom megyében, amelyekre a dolgozók ingyenes belépési és részvételi lehetõséget kapnak, ráadásul a versenyeken egy jól összeszokott céges csapat is indul.
 
A vállalat emellett minden dolgozóra kiterjedõ egészségbiztosítási szerzõdést kötött, rendszeresen szervez különbözõ szûrõvizsgálatokat, sõt szükség esetén a dolgozók térítésmentesen vehetnek igénybe számos orvosi ellátást.
 

A Premier Hungary Communications sajtóközleménye

Megosztás