Így bõvül a Gördülõ Piac Tatabányán

2019-01-15 | Üzleti élet
(A kép illusztráció) "Guruló alma, egészségtõl duzzadó, kiskertekbõl származó zöldség és gyümölcs, fûszerek. Ízletes, házi készítésû sajtok, illatos mangalica kolbász, szalonna, sonka, levendula.

Ez jellemezte megnyitása óta a Gördülõ Piac választékát, ahol kedves árusok kínálták és kínálják hétrõl hétre minden csütörtökön portékáikat.

Biztos program, megszokott városkép fogadta ezeken a napokon a város közösségi életének részeként az ide látogatót. Mert hiába megyeszékhely, azért Tatabánya városának lakói nem csupán a bányász emlékeiket, de megõrzik azokat a tradíciókat is, melyet a zöldség és gyümölcstermesztés, és az állattenyésztés évszázados hagyományaiból, a kertvárosias jellegbõl fakadóan annyira szeretünk.
 

És mennyire más is ez a termék, mint a nagyáruházak polcain található. Zamatosabb, színesebb. Arról nem is beszélve ahogyan a természetes ízek kedvelõi mondják: tudjuk, hogy mit is eszünk. Szeretjük nem csupán azért, mert a piac külön hangsúlyt fektet arra, hogy az itt árusított termékek megbízható forrásból származzanak, házias, adalék- és ízfokozó mentes termékek legyenek, hanem azért is, mert a vásárlást közösségi élménnyé teszi a készítõ és a vásárló bizalmon alapuló kapcsolata, és a személyes találkozás a két fél között közelebb hozza a vidéket és a várost egymáshoz.
 

Az itt árult termékek az úgynevezett készítõi (30-40 km-es) távolságra teremnek Tatabányától. Illetve a Gördülõ Kosár Vásárlói Közösség termelõi kertjében helyben, a Mozgáskorlátozottak Helyi Szervezete által megtermelt termékek, melyeket idényben maga a vásárló választhat ki szüretelés elõtt akár személyesen, de megrendelheti az interneten is.

A Gördülõ Piac szerelmesei tudják mindezt, hiszen ezért járnak a piac megnyitása óta ide.

Ami újdonság, és igazán növeli a tradicionális, falusias jelleget, és amivel bõvül a piac kínálata, az a kisállatbörze, mely nem csupán az állatok árusítását jelenti, hanem egyúttal segítséget is az állattartás iránt érdeklõdõ, abban kevéssé járatos fiatalok számára.
 

Továbbá az eddigi csütörtöki vásári napon túl a piac ezentúl minden hónap 3.vasárnapján is várja vásárlóit reggel 8 órától.
 

Hogy Ön még nem járt itt? Ezt mindenképpen látnia kell!"
 

A megyében másodikként induló Gördülõ Kosár Bevásárló Közösség Tatabányán a Madách Imre út 7-9 szám alatt található. Nyitva tart csütörtök 16-18 óráig, valamint minden hónap 3. vasárnapján reggel 8 órától.
 

Forrás:tatabanya.hu

Megosztás