Közel húszezer napelemet telepítenek Környén

2019-04-24 | Üzleti élet
(A kép illusztráció!) A magyar tulajdonú Eurotrade Zrt. kedden elhelyezte öt megwattos napelemparkjának alapkövét Környén. A nyolc hektáros, saját területre szeptember végéig közel húszezer napelemtáblát telepítenek.

Szûcs Attila, a vállalkozás ügyvezetõje elmondta, a beruházás összege 1,6 milliárd forint, mely saját erõbõl és tíz éves futamidejû, Takarékbank által folyósított hitelbõl származik. A projekt megtérülési ideje 9-8 év, a társaság húsz évre kötött áramátvételi szerzõdést a MAVIR Zrt.-vel.

    A napelemparkban a kínai BYD szolárpaneljeit helyezik el, a keletkezõ energiát 12 kilométeres kábelen továbbítják és 68 Huawei inverter alakítja váltóárammá a villamosenergia hálózat számára.
 

    Az ügyvezetõ ismertette, hogy az Eurotrade Zrt. cégcsoportja közel 30 megawattnyi naperõmûves kapacitást fejleszt, három erõmû már termelésben áll.
 

    Az Eurotrade Zrt. megállapodást kötött a Komáromban elektromos autóbuszokat gyártó, kínai BYD-del napelemek kereskedelmére. Magyarországon napelemparkoknak már több tízezer táblát értékesítettek és készülnek a háztartási kiserõmûvek piacára való belépésre.
 

    Az Eurotrade Zrt. egy 1990-ben alapított, magyar családi vállalkozás, kezdetben cseh és szlovák teherautók importjával foglalkoztak, majd emellett olasz teherautók forgalmazására és szervizelésére álltak át.
 

    Tevékenységüket a komáromi autópálya csomópont melletti, 33 ezer négyzetméteres központból irányítják, ezenkívül Budapesten és Szombathelyen van telephelyük, illetve leányvállalatot alapítottak Romániában és Szlovákiában.
 

    A cégcsoport mintegy 30 vállalkozást foglal magába, 300-nál több embernek adnak munkát, 2018-as bevételük megközelítette a 15 milliárd forintot.

 

 Környe, 2019. április 23., kedd (MTI)

 

 

Megosztás