Új üzemcsarnokot épít a Thermotechnika Tatabányán

2019-04-12 | Üzleti élet
A kereskedelmi és vendéglátó-ipari hûtõket gyártó Thermotechnika-Crown Cool Kft. egy 2200 négyzetméteres, új gyártócsarnokkal bõvíti tatabányai üzemét, 540 millió forintos beruházással - mondta el társaság ügyvezetõje csütörtökön a létesítmény alapkõletételi ünnepségén.

Kiss János hozzátette, a fejlesztést 157 millió forint vissza nem térítendõ forrással segítette a kormány nagyvállalati beruházás támogatási programja. Az új gyártócsarnokban a legkorszerûbb lézervágási technológiát alkalmazva többszörösére nõ a termelékenység.

    A társaság jogelõdjeként az 1981-ben alakult Thermotechnika GMK volt Magyarország elsõ társas vállalkozása. Jelenleg 150 fõt foglalkoztatnak belföldön, emellett Romániában 148, Horvátországban 52 embernek adnak munkát. Szlovákiában és Szerbiában a saját gyártású berendezéseket forgalmazzák, kis létszámmal.

    A vállalat a kereskedelmi és vendéglátó-ipari hûtõk széles választékát gyártja. Termékeik közé tartoznak többek között az önkiszolgáló, bankkártyával mûködõ hûtõvitrinek, a több zónás borhûtõk. A termelés 80 százalékát Nyugat-Európába exportálják.

    A Thermotechnika építette ki Magyarország legnagyobb hûtõszerviz hálózatát, 70 szerelõvel. A gyártás mellett kereskedelemmel is foglalkoznak, kínálatukban 3000 féle professzionális vendéglátó-ipari termék szerepel.

    A cég budapesti logisztikai központja 6000 négyzetméteres, emellett hat régiós alraktárból szolgálják ki partnereinket.

    A cégcsoport a külföldi leányvállalatokkal együtt 14 milliárd forintos árbevételt ért el 2018-ban, a magyar egység árbevétele 4,2 miliárd forint volt, mely a gyártásból, a kereskedelembõl és a szerviztevékenységbõl tevõdött össze. Az új üzemcsarnok felépülése után, 2020-tól a gyártásból származó, évi 0,8 milliárd forintos bevétel várhatóan megduplázódik – ismertette az ügyvezetõ.

-MTI-

Megosztás