Újabb ipari beruházás készül Tatabányán

2019-01-15 | Üzleti élet
(korábbi kép) Újabb autóipari beruházás valósulhat meg rövidesen Komárom-Esztergom megyében, a NIPÜFtatabányai ipari parkjában. Az ehhez szükséges telket a NIPÜF Csoport értékesítette a hazánkban több mint két évtizede jelen lévõ, és jelenleg 520 fõt foglalkoztató OTTO FUCHS Hungary Kft.-nek. A 20 hektáros területen több tízezer négyzetméteres gyártóüzem jöhet létre.

Ismét eredményes évet zárt az állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltetõ és Fejlesztõ Zrt. A cég 2018 végéig 14 városban több mint 800 hektárnyi, ipari parkok kialakítására alkalmas területet vásárolt, emellett 74 ezer négyzetmétert meghaladó új beruházást adott át, és összesen mintegy 45 hektárnyi, fejlesztésre elõkészített építési területet értékesített.

A legutóbbi tranzakció december közepén zárult: az Inpark Tatabánya 62 hektáros területébõl 20 hektárt vásárolt meg az OTTO FUCHS Hungary Kft. A német hátterû, préskovácsolt alumínium kerekek elõállításával hírnevet szerzett vállalat a termékei iránti jelentõs piaci kereslet következtében elérte gyártási kapacitásainak határát. A cég a megnövekedett igények kielégítése érdekében további bõvítés mellett döntött. A felsõ vezetés Magyarországon kívül Románia és Szlovákia több helyszínét vizsgálta meg és készített elemzést a fejlesztési lehetõségekrõl. Az értékelésnél a költségtényezõk mellett a meglévõ tatabányai telephelyen dolgozók szakértelme, munkatapasztalata, lojalitása és motiváltsága játszott döntõ szerepet, így hazánkban valósul mega stratégiai bõvítés.

„A tatabányai önkormányzat gazdaságfejlesztõ szervezetének közremûködésével vettük fel a kapcsolatot a NIPÜF Zrt.-vel, amelyben egy minden tekintetben versenypiaci szemléletû üzleti partnert ismertünk meg. Munkatársaik valamennyi kérdésünkre és igényünkre gyorsan, professzionálisan, a közös célt, a gazdaságfejlesztést szem elõtt tartva reagáltak. Többek között ennek köszönhetõ, hogy a 20 hektáros terület megvásárlásáról szóló megállapodást rövid idõn belül, 2018 decemberére sikerült tetõ alá hoznunk” – mondta Menyhárt Tibor, az OTTO FUCHS Hungary Kft. gazdasági vezetõje.

A NIPÜF Zrt. 2018-ban vásárolta meg a Tatabánya-Környe ipari park újonnan fejlesztett részén, az Üveggyári út nemrég megépült új szakasza mellett lévõ területet, és mindössze néhány hónap alatt elvégezte a szükséges telekalakításokat. A tervezett beruházást segíti, hogy a NIPÜF az értékesített ingatlan határáig kiépíti a közmûveket és az útcsatlakozást. A helyi szabályozás alapján a maximális beépíthetõség 50 százalék, azaz akár több tízezer négyzetméteres csarnok megvalósítására is van lehetõség. Az épületekmegengedett legnagyobb magassága 16 méter.

„Az Országos Ipari Park Koncepció részeként nem csupán új létesítmények építését, hanem fejlesztésre alkalmas területek kialakítását és értékesítését is vállaltuk. Immár több mint tucatnyi városban rendelkezünk kiváló elhelyezkedésû és adottságú telkekkel, amelyek logisztikai és gyártói tevékenységet végzõ hazai és külföldi vállalatok számára egyaránt ideális választást jelenthetnek. A tatabányai immár a sokadik tranzakció a sorban. A gyors és zökkenõmentes lebonyolításhoz nem csupán az OTTO FUCHS képviselõivel kialakult korrekt üzleti viszony, hanem a város és a kormányhivatal vezetõivel való együttmûködésünk is hozzájárult” – mondta Török Zsombor, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója.

 

Sajtóközlemény 
Heart Communications

Megosztás