Vállalkozók pályázhatnak informatikai fejlesztésre

2019-02-22 | Üzleti élet
(Fotó:Farkas István) Akár kétszemélyes vállalkozások is pályázhatnak digitális fejlesztésre, náluk hárommillió forint a maximum, nagyvállalatok pedig hatvan millió forintig adhatnak be pályázatot a Modern Vállalkozások Programjának keretein belül egészen szeptember 10-ig - hangzott el csütörtökön Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében létrejött fórumon.

Kárpát Csaba, a kamara általános alelnökének köszöntõje után Garamvölgyi Róbert, Komárom-Esztergom Megye IKT tanácsadója elmondta, a pályázaton való induláshoz tíz százalék önerõ szükséges, a vissza nem térítendõ támogatás elérheti a negyven százalékot. Az összeg felét a Magyar Fejlesztési Bank hitele biztosítja, maximum nyolc éves futamidõre, évi egy százalékos kamattal, melyet semmilyen más járulékos költség nem terhel.

A pályázat során az induló vállalkozásnak az IKT tanácsadó díjmentesen fejlesztési tervet készít, melyben programok, illetve eszközök beszerzésére tesz javaslatot, valamint készül egy állapotfelmérés, melyet a pályázathoz csatolni kell.
 

A megpályázható összeg nagyságának meghatározására készült egy kalkulátor, mely a vállalkozás méretének, árbevételének és létszámának függvényében kiszámolja a vissza nem térítendõ támogatás összegét – ismertette Garamvölgyi Róbert,

A tatabányai Edutus Egyetemen tartott fórumon bemutatták; könyvelõprogram váltása nélkül hogyan lehet a naprakész beállításokat tartalmazó részeket beépíteni egy adott programba, továbbá áttekintették a vállalkozói munkavégzés eseteit, annak közterheit.

Portálunkat Farkas István tájékoztatta fentiekrõl

Megosztás