200 fát akarnak ültetni Budaörsön

2021-11-10 | Budaörs
A hír: 2021 októberében és novemberében 200 fát ültet Budaörsön az önkormányzat a helyi cégek, civil szervezetek és a lakosság összefogásával a CITIES4CSR elnevezésű URBACT-projekt keretében. Ha magánszemélyként vagy cég képviseletében úgy érzi, hogy ez a kezdeményezés fontos és szívesen részt venne benne, jelezze!

Az URBACT-program olyan európai városok közötti partnerségeket támogat, amelyek közösen dolgoznak ki fenntarthatósági szempontoknak megfelelő városfejlesztési gyakorlatokat, és adják át egymásnak az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat és tudást. Egy ilyen projektben vesz részt Budaörs, amely a CITIES4CSR elnevezést kapta és 10 európai város vesz benne részt, Milánó vezetésével. (Bratislava, Slovakia – Sofia, Bulgaria – Vratsa, Bulgaria – Molina de Segura, Spain – Nantes Metropole, France – Rijeka, Croatia – Budaörs, Hungary – Kekava County, Latvia – Guimaraes, Portugal)
A projekt 2022. augusztusáig tart.

A résztvevő városok annak eljárását dolgozzák ki a megvalósítás során, hogy hogyan lehet hatékonyan bevonni a helyi vállalkozásokat a városok életébe és társadalmi felelősségvállalási tevékenységüket (CSR) minél inkább a helyi közösség érdekében hasznosítani.

A projekt részeként egy kisebb mintaprojekt fog megvalósulni Budaörsön. A CITIES4CSR-t koordináló URBACT Helyi Csoport (ULG) döntése alapján a projekt témája a környezetvédelem, ezen belül is a fásítás lesz.

Az önkormányzat az idei évi költségvetésében 130-140 db fa elültetésére biztosított forráskeretet. Az önkormányzat, a helyben működő cégek, a civil szervezetek és a helyi lakosság összefogásával célozzák meg 2021 októberében és novemberében 200 db fa elültetését a városban, közös összefogással hozzájárulva a város klímavédelmi céljaihoz.

A projekttel kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető Szabó Sándor pályázati koordinátortól: szabo.sandor@budaors.hu, +36 (23) 880-438
forrás: budaors.hu

(SzK)

Kép: S.D.

Megosztás