2021. évben is keressük Magyarország legszebb konyhakertjeit, balkonjait!

2021-05-25 | Budaörs
Ismét indul a „A legszebb konyhakertek"– Magyarország legszebb konyhakertjei országos program. Sári Kovács Szilvia, mint ötletgazda - programigazgató felhívását adjuk közre. A budaörsiek se maradjanak le erről a nemes versenyről!

Kedves Konyhakertészkedő Kertművelő!

Sári Kovács Szilvia, mint ötletgazda – programigazgató, Karcag város alpolgármestere az alábbi megkereséssel fordulok Önhöz.

Megtisztelő lenne számomra, ha 2021. évben részese lenne az általam 2012-ben létrehozott Magyar Örökség díjas „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programnak és megmutatnák a konyhakertjüket.

A kialakult vírushelyzet még inkább ráirányította a figyelmet a településszintű önellátás és az otthoni kertművelés fontosságára.

Jelentkezzen Ön is,mutassa meg konyhakertjét,gyümölcsösét!

1.Balkon–Erkélyen kialakított

2.Mini–50m2 alatt

3.Normál–50m2 felett

4.Zártkert1.–Zöldséges

5.Zártkert2.–Gyümölcsös

6.Zártkert3.–Vegyes

7.Közösségi–óvodák,iskolák,csoportok.

A magánszemélyek kertjei mellett, az óvoda kerteket, az iskola kerteket és az önkormányzati kerteket külön díjazásban részesítjük!

Az elmúlt években 771 településről 92.064 kertművelő munkáját értékelhettük és
387 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adhattunk át.
A programban résztvevő kertművelők hatására, tanácsaik eredményeként
az elmúlt években 28.126 db új konyhakertet alakítottak ki országszerte.

A budaörsiek sikere 2019-ben.

A járványügyi helyzet még inkább felértékeli azoknak a munkáját, akik ebben a nehéz időszakban sem lettek hűtlenek a kerthez!

Ezúton kérem, jelentkezzenek zöldséges-gyümölcsös kertjükkel

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programba, mert lelkiismeretes, áldozatos munkájuk megérdemli az elismerést!

Jelentkezési határidő: 2021. június 15.

Jelentkezés és a Programmal kapcsolatos információk, valamint a részletes kiírás és díjazás megtekinthető a alegszebbkonyhakertek.hu weboldal, 2021. Kertnevezés aloldalán.

Az ősszel elmaradt országos rendezvényeket, elismerések átadását, amint a járványhelyzet lehetővé teszi, meg fogjuk tartani.

Országos eredményhirdetés 2021. szeptember 20. és október 31. között várható. Dr. Nagy István agrárminiszter és Sári Kovács Szilvia ötletgazda -programigazgató ünnepélyes keretek között adja át a díjazásra kerülő kerteknek az Országos Díjat és az Elismerő Oklevelet.

Várom jelentkezésüket!

Sári Kovács Szilvia – ötletgazda, programigazgató

Karcag város alpolgármestere

LEGYEN ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS MAGYARORSZÁG MINDEN BALKONJÁN, UDVARÁN ÉS KERTJÉBEN!

Megosztás